ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον Mοτζταμπά Χαμενεΐ

Το βίντεο προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν

Τα ιρανικά Μέσα έδωσαν για πρώτη φορά ένα βίντεο που δείχνει τον Mοτζταμπά Χαμενεΐ να διδάσκει θρησκευτικά.

Από το βίντεο, δεν φαίνεται πότε χρονολογείται η παρουσία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, ο οποίος σύμφωνα με ιρανικές πληροφορίες είναι τραυματίας ενώ υπάρχει ένα μυστήριο σχετικά με το αν βρίσκεται στη ζωή.

Tweet URL

 

 

Νωρίτερα, ο νέος ηγέτης του Ιράν με νέα δήλωση μέσω των σόσιαλ μίντια, λέει ότι οι εχθροί του Ιράν έκαναν λάθος υπολογισμό και όπως τονίζει: «ρήγμα έχει εμφανιστεί στον εχθρό».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, απηύθυνε μήνυμα για το Νορούζ, την περσική Πρωτοχρονιά, λέγοντας ότι η χώρα του δεν επιδιώκει πόλεμο με τους γείτονές της και επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι δυσκολίες μας είναι αποτέλεσμα της παρέμβασης των εχθρών», είπε.

«Αγαπητοί μας γείτονες που μας περιβάλλουν, είστε αδέρφια μας... Ήρθαμε να επιλύσουμε όλες αυτές τις διαφορές μαζί σας», είπε.

Είπε ότι το Ιράν πρότεινε «για την εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να σχηματιστεί μια περιφερειακή δομή ασφάλειας από ισλαμικές χώρες». «Δεν χρειαζόμαστε την παρουσία ξένων στην περιοχή».

Τόνισε ότι το Ιράν δεν επιδιώκει πυρηνικά όπλα, λέγοντας ότι ο Ανώτατος Ηγέτης είχε δηλώσει ότι αυτά απαγορεύονται από θρησκευτική άποψη και ότι κανένας αξιωματούχος δεν επιτρέπεται να επιδιώξει σχέδια για την απόκτησή τους.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση