Ιταλία: Από παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca ο θάνατος της 18χρονης Camilla, δείχνει το Εισαγγελικό πόρισμα

Ιταλία: Από παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca ο θάνατος της 18χρονης Camilla, δείχνει το Εισαγγελικό πόρισμα

Η έκθεση επιβεβαιώνει αυτά που διαρκώς υποστήριζαν τα μέλη της οικογένειας της άτυχης νεαρής, δηλαδή πως η ίδια ήταν υγιέστατη.

Όλοι θυμόμαστε την 18χρονη Camilla Canepa, που πέθανε τις 10 Ιουνίου κατόπιν χορήγησης του εμβολίου AstraZeneca. Ήταν σε άριστη κατάσταση υγείας και δεν φαίνεται να είχε υποκείμενες νόσους. 

Η 74 σέλιδη έκθεση της Εισαγγελίας της Γένοβας τονίζει πως η νεαρή γυναίκα δεν είχε λάβει φάρμακα που να αντικρούονται στον ορό. Επομένως, όπως αναφέρει η La Repubblica “η εγκεφαλική θρόμβωση με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων στο αίμα” που προκάλεσε τον θάνατό της Camilla Canepa “λογικά πρέπει να οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολιασμού”.

Η έκθεση επιβεβαιώνει αυτά που διαρκώς υποστήριζαν τα μέλη της οικογένειας της άτυχης νεαρής, δηλαδή πως η ίδια ήταν υγιέστατη. Μάλιστα, η αρχική υπόθεση πως η ίδια έπασχε από αιμοπεταλιοπενία δεν επιβεβαιώθηκε, εφόσον αυτή η πληροφορία τελικά συνδέεται με συγγενικό πρόσωπο της κοπέλας και δεν αφορά την ίδια.

Σύμφωνα με τους ιατρούς “στην πρώτη νοσηλεία η αντίδραση στο εμβόλιο ήταν ήδη σε εξέλιξη και θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως τέτοια” αλλά σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτήν την φάση “μια συσχέτιση δεν ήταν εύκολη”. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, κ. Pavone, “το πρόβλημα των παρενεργειών σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είχε ήδη επισημανθεί” από την Ιταλική Τεχνική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία “έλεγε πώς δεν συνιστάται για άτομα κάτω των 60 ετών” και υπογράμμισε πως στο Νοσοκομείο της Lavagna “η Camilla πήρε εξιτήριο (στις 3 Ιουνίου)” όπου είχαν διαπιστώσει αιματοπεταλοπενία και φωτοευαισθησία “με τα αιμοπετάλια σε συνεχή πτώση”.

Σημειωτέον, η έκθεση επισημαίνει επίσης πώς “η κατάρτιση του ερωτηματολογίου στον κόμβο εμβολιασμού και τα βήματα που ακολούθησαν οι εμβολιαστές έγιναν ορθά” και επίσης και στις δύο νοσηλείες, σύμφωνα με τους συμβούλους, δεν υπάρχουν “εγκληματικά σχετικές ενέργειες”.

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ