Ιταλία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη χώρα το 2021

Ιταλία: Διπλασιάστηκε ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη χώρα το 2021

Ο αριθμός για το περασμένο έτος ανέρχεται σε πάνω από 67.000 σε σχέση με τους περίπου 34.000 του 2020

Σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας για τους πρόσφυγες «Astalli», το 2021 ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έφτασαν στην Ιταλία διά της θαλάσσιας οδού διπλασιάστηκε.

Πιο συγκεκριμένα, το 2021 έφτασαν τις 67.040, ενώ το 2020 δεν ξεπέρασαν τις 34.154. Παράλληλα, πέρυσι τα ασυνόδευτα ανήλικα που έφτασαν στην Ιταλία ήταν 9.478 και το 2020, 4.687.

Παράλληλα, στην έκθεση τονίζεται ότι ένα τρίτο των αφιχθέντων παραμένουν εντός των κέντρων υποδοχής που είχαν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση εξαιρετικών μεταναστευτικών κυμάτων. Στα μικρότερα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία θα έπρεπε να συμβάλουν και σε μια ευρύτερη ενσωμάτωση στην κοινωνία, βρίσκονται μόνον 25.000 άνθρωποι.

Η οργάνωση Astalli υπογραμμίζει ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες που επισκέφθηκαν οι γιατροί της οργάνωσης, ήταν θύματα βίας και κακοποιήσεων. Πρόκειται για γυναίκες που προέρχονται κυρίως από την Νιγηρία, την Σενεγάλη και την Ερυθραία.

Παράλληλα, τονίζεται ότι όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα κέντρα υποδοχής της καθολικής αυτής οργάνωσης και έζησαν την εμπειρία της κράτησης και υποχρεωτικής παραμονής σε κέντρα της Λιβύης, ήταν θύματα βίαιων συμπεριφορών και κακοποιήσεων.

Στην έκθεση, τέλος, γίνεται αναφορά και στην μακρά περίοδο της πανδημίας κορονοϊού, κατά την οποία, εξαιτίας των μέτρων έκτακτης ανάγκης, η δυνατότητα των προσφύγων να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες της Ιταλίας, περιορίσθηκε σημαντικά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ