Ιταλία: Κραυγή αγωνίας από τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια – «Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες»

Newsroom
Newsroom

Ομόφυλα ζευγάρια στην Ιταλία καταγγέλλουν ότι αισθάνονται σαν «εγκληματίες» στη χώρα που καταπατά τα δικαιώματά τους

Ολοένα και πιο δύσκολη γίνεται η ζωή των ΛΟΑΤΚΙ+ οικογενειών στην Ιταλία, όπου οι Αρχές επιχειρούν αν καταστήσουν παράνομη την παρένθετη μητρότητα εκτός χώρας.

Ο Κλαούντιο και ο Νταβίντ περιμένουν το μωρό τους μέσω παρένθετης μητέρας, με τη γυναίκα που το κυοφορεί να ζει στο εξωτερικό.

Η απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας είναι παράνομη στην Ιταλία όποτε πολλά ζευγάρια αναγκάζονται να ταξιδεύουν σε χώρες όπου η διαδικασία είναι νόμιμη και ύστερα να φέρνουν τα μωρά τους πίσω στην πατρίδα.

Όμως, όπως αναφέρει το BBC, η ιταλική γερουσία ετοιμάζεται να εγκρίνει νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η παρένθετη μητρότητα καθίσταται «παγκόσμιο έγκλημα», που θα διώκεται ακόμα και αν διαπράττεται στο εξωτερικό. Εξισώνεται δηλαδή, με την εμπορία ανθρώπων και την παιδεραστία.

Αν όντως το νομοσχέδιο ψηφιστεί, ζευγάρια όπως ο Κλαούντιο και ο Νταβίντ θα βρεθούν αντιμέτωπα με πρόστιμα ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και με φυλάκιση έως και δύο ετών.

«Φοβάμαι ότι το παιδί μας δεν θα έχει τους γονείς του επειδή θα μπούμε στη φυλακή» συγκλονίζει ο Κλαούντιο.

«Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες»

Ο Κλαούντιο και ο Νταβίντ ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα, που, όπως λένε, τους φέρονται λες και είναι εγκληματίες «μόνο και μόνο επειδή θέλουν να αποκτήσουν μια οικογένεια».

Θα αναζητήσουν άσυλο σε χώρες πιο φιλικές με τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

«Νιώθω σαν με αναγκάζουν να φύγω από τη χώρα, επειδή απλά θέλω να γίνω πατέρας».

«Οι οικογένειές μας και οι φίλοι μας ανυπομονούν να γνωρίσουν το μωρό» λένε εκφράζοντας τη συντριβή τους.

Ζευγάρι κρατά λούτρινο αρκουδάκι που τους χάρισε η παρένθετη μητέρα

Το νομοσχέδιο για την παρένθετη μητρότητα αποτελεί μέρος της κοινωνικά συντηρητικής ατζέντας της Τζόρτζια Μελόνι.

Οι ντροπιαστικοί χαρακτηρισμοί Μελόνι και Σαλβίνι για την παρένθετη μητρότητα

Στην Ιταλία, ο γάμος ομόφυλος ζευγαριών είναι παράνομος και η τεχνητή γονιμοποίηση ή η υιοθεσία δεν αποτελούν επιλογή. Οπότε, η παρένθετη μητρότητα ήταν για πολλά ζευγάρια ο μοναδικός τρόπος να αποκτήσουν παιδί.

Η Μελόνι, μιλώντας για τη διαδικασία αυτή, είχε πει: «συγχέει την επιθυμία με τα δικαιώματα και αντικαθιστά τον Θεό με το χρήμα».

Το ίδιο απαράδεκτες δηλώσεις έχει κάνει και ο Ματέο Σαλβίνι που συνέκρινε την παρένθετη μητρότητα με ένα ΑΤΜ. «Μια γυναίκα ΑΤΜ που παράγει μωρά, αυτό είναι ντροπή» είχε πει χαρακτηριστικά. «Θα πολεμήσω αυτή τη βάρβαρη και απάνθρωπη πρακτική. Και μόνο η σκέψη της με αρρωσταίνει» πρόσθεσε σε ένα κρεσέντο απανθρωπιάς.

«Μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία το νομοσχέδιο»

Το… παράλογο του νέου νομοσχεδίου εξηγεί και ο Άντζελο Σκιλάτσι, καθηγητής Συγκριτικού Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης.

«Αυτό το νομοσχέδιο επιδιώκει να τιμωρήσει πράγματα που είναι απολύτως νόμιμα σε χώρες που είναι σύμμαχοι της Ιταλίας, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς. Θα ήταν σαν να διώκεται κάποιος που καπνίζει κάνναβη στο Άμστερνταμ. Είναι προσβλητικό και είναι μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ιταλία» τονίζει.

«Τα σώματα των γυναικών αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα»

Η Καρολίνα Βάρτσι, βουλευτής που συνέταξε το νομοσχέδιο, απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς κατηγορηματικά, με το επιχείρημα ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι που καταφεύγουν στην παρένθετη μητρότητα είναι ετεροφυλόφιλοι». Όπως λέει ο νέος νόμος «θα προστατεύσει τις γυναίκες και την αξιοπρέπειά τους. Τα σώματα των γυναικών αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα που ενοικιάζονται για εννέα μήνες για να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο στη συνέχεια παραδίδεται στους πελάτες» ισχυρίζεται.

Η ίδια δήλωσε στο BBC ότι η παρένθετη μητρότητα θα πρέπει να θεωρείται έγκλημα εξίσου σοβαρό με την παιδοφιλία και να διώκεται ως τέτοιο

Κατά την Βάρτσι, «είναι μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων και πρέπει πια να πούμε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν τα πάντα».

Οικογένειες που μίλησαν στο βρετανικό Μέσο τη διαψεύδουν λέγοντας ότι διατηρούν εξαιρετική σχέση με τις παρένθετες μητέρες και θεωρούν τον όρο «μήτρα προς ενοικίαση» που συχνά χρησιμοποιούν οι πολιτικοί όταν μιλούν για τη διαδικασία αυτή «ταπεινωτική».

«Τα δίδυμά μας δεν υπάρχουν στα μάτια του ιταλικού κράτους. Τα αντιμετωπίζουν σαν παράτυπους μετανάστες» λέει ο Μάουρο, πατέρας παιδιών μέσω παρένθετης, λέγοντας ότι ο ίδιος και ο σύντροφός του κάθε φορά κουβαλάνε μαζί τους έγγραφα σε περίπτωση που χρειαστεί να αποδείξουν ότι είναι όντως οι γονείς τους.

«Η πεποίθηση της κυβέρνησης ότι οι ομοφυλόφιλοι γονείς δεν μπορούν να μεγαλώσουν ευτυχισμένα παιδιά είναι ομοφοβική» τονίζει ο Μάουρο.

Ο Μάουρο αγκαλιά με το παιδί του

Η τρομακτική περίπτωση της Πάντοβα

Στην Πάντοβα τα πράγματα έχουν πάρει δραματική τροπή. Εισαγγελέας απαίτησε την ακύρωση 33 πιστοποιητικών γέννησης παιδιών από λεσβιακά ζευγάρια και χρονολογούνται από το 2017. Όλες οι μη βιολογικές μητέρες θα χάσουν τα δικαιώματά τους επί των παιδιών τους.

Η Κατερίνα είναι ένα από τα παιδιά των οποίων ο κόσμος έχει ανατραπεί. Γεννήθηκε από έναν Δανό δότη σπέρματος και οι μητέρες της Βαλεντίνα και Ντανιέλα, νιώθουν πια τρομοκρατημένες.

«Όλοι οι ομοφυλόφιλοι στην Ιταλία δέχονται επίθεση. Για την κυβέρνηση, οι οικογένειές μας δεν είναι πραγματικές οικογένειες» λέει η Βαλεντίνα, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Εκείνη είναι η βιολογική μητέρα της κόρης τους και τώρα, πρέπει το επώνυμο της συντρόφου της να αφαιρεθεί από το πιστοποιητικό γέννησής της.

Η Βαλεντίνα και η Ντανιέλα με την κόρη τους

Η Βαλεντίνα και η Ντανιέλα

«Δεν θα μπορώ να πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο, δεν θα μπορώ να παίρνω αποφάσεις γι’ αυτήν στο νοσοκομείο, δεν θα μπορώ να ταξιδεύω μαζί της στο εξωτερικό, χωρίς τη γραπτή άδεια της Βαλεντίνα» εξηγεί η Ντανιέλα.

«Αν η Βαλεντίνα πεθάνει, η κόρη μας θα θεωρείται ορφανή από το κράτος και θα χάσει και εμένα συγκλονίζει.

Όπως και άλλοι ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς, πιστεύουν ότι η δεξιά κυβέρνηση στην Ιταλία θέλει να επιβάλει την ιδέα της για μια «παραδοσιακή οικογένεια».

Πηγή: in.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ