Καναδάς: Μέχρι την Ευρώπη έφτασαν οι καπνοί από τις φωτιές!

Newsroom
Newsroom

Ο καπνός από τις φωτιές «δηλητηριάζει» δύο ηπείρους!

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού καλύπτει πλέον τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και εκατομμύρια κάτοικοι κινδυνεύουν από τον μολυσμένο αέρα. Ο τοξικός αέρας έχει φτάσει και στην Νορβηγία.

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Κλιματικής και Περιβαλλοντικής Έρευνας της Νορβηγίας (NILU) κατάφεραν να ανιχνεύσουν την αύξηση του καπνού χρησιμοποιώντας πολύ ευαίσθητα όργανα και στη συνέχεια να επιβεβαιώσουν την προέλευσή του χρησιμοποιώντας μοντέλα πρόβλεψης.

Οι άνθρωποι στη Νορβηγία μπορεί να είναι σε θέση να μυρίσουν και ακόμη και να παρατηρήσουν τον καπνό ως μια ελαφριά ομίχλη, αλλά, σε αντίθεση με μέρη των ΗΠΑ που έχουν δει επικίνδυνη ρύπανση, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν επιπτώσεις στην υγεία, δήλωσε ο Νικόλαος Ευαγγελίου, ανώτερος επιστήμονας στο NILU. «Οι πυρκαγιές που ταξιδεύουν από τόσο μεγάλες αποστάσεις φτάνουν πολύ αραιές», δήλωσε στο CNN.

Τις επόμενες ημέρες, το νέφος αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλα τμήματα της Ευρώπης, αλλά είναι απίθανο οι άνθρωποι να είναι σε θέση να μυρίσουν ή να παρατηρήσουν τον καπνό, δήλωσε ο Ευαγγελίου.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ