Καταρρέει η οικονομία της Τουρκίας, αλλά ο Ερντογάν αυτοθαυμάζεται για την Αγιά Σοφιά

Καταρρέει η οικονομία της Τουρκίας, αλλά ο Ερντογάν αυτοθαυμάζεται για την Αγιά Σοφιά

Τα προβλήματα στην οικονομία της χώρας παραμένουν, με τις αυξήσεις στις τιμές να ταλαιπωρούν τους Τούρκους πολίτες. Η τιμή στο κουλούρι αυξήθηκε κατά 40%

Την στιγμή που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε μια κατηφόρα χωρίς φρένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποπειράθηκε να διασκεδάσει αυτές τις εντυπώσεις με ένα διαφημιστικό σποτ για τα έργα της κυβέρνησής του.

Σε αυτή την προσπάθεια αυτοθαυμασμού, ο Τούρκος πρόεδρος προέταξε την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί ενώ ακολούθησε το τουρκολυβικό μνημόνιο.

Δεν έλλειψαν δε και οι προκλήσεις, με τον Ταγίπ Ερντογάν να προαναγγέλει έρευνες με γεωτρύπανα στην Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο, την οποία δήλωσε μάλιστα να «την αποκαλούμε γαλάζια θάλασσα».

«Με την απόκτηση και του νέου πλωτού γεωτρύπανου, συνολικά θα διαθέτουμε 4 γεωτρύπανα και 2 σκάφη σεισμογραφικών ερευνών. Με αυτά θα κάνουμε πιο πυκνές εργασίες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη Μαύρη Θάλασσα αλλά κυρίως στη Μεσόγειο, την οποία ας την αποκαλέσουμε "Γαλάζια Θάλασσα". Βέβαια αυτό ενοχλεί κάποιους σε σοβαρό βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

 


«Φωτιά» με 40% αύξηση στο κουλούρι

Συγκεκριμένα η τιμή στο κουλούρι αυξήθηκε κατά 40%, έφτασε δηλαδή τις  3,5 λίρες από τις 2,5 ενώ πάρχουν αναφορές από κουλουράδες ότι πήγαιναν πελάτες και τους ζήταγαν μισό κουλούρι

46% αύξηση τιμής σημειώθηκε και για το γάλα και το κόστος τος αβγού από τη μία λίρα πήγε στις δύο.

Η αύξηση είναι τεράστια, με τον πληθωρισμό να αναμένεται να φτάσει μέχρι και στο 60% από τις ανατιμήσεις

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ