Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Σχεδιάζει να δραπετεύσει από την Τουρκία

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Σχεδιάζει να δραπετεύσει από την Τουρκία
Newsroom
Newsroom

Βγάζει τεράστια ποσά στο εξωτερικό, είπε μεταξύ άλλων

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και κάποιοι από το περιβάλλον του σχεδιάζουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Επιτάχυναν τις προετοιμασίες για τη διαφυγή. Ο Ερντογάν μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω παράλληλων δομών που έχουν την έδρα τους στην Τουρκία και προσποιούνται ότι είναι ιδρύματα. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των δομών. Σε χώρες του εξωτερικού, προσπαθούν να λάβουν άδειες παραμονής και εργασίας μέσω αυτών των δομών. Βιάζονται να δημιουργήσουν τη δική τους Πενσιλβάνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πολιτικός, προαναγγέλλοντας ότι θα προβεί σε περισσότερες αποκαλύψεις εντός της ημέρας.

«Ερντογάν, μην προσπαθείς να το αρνηθείς, γνωρίζουμε τα πάντα, έχουμε όλα τα έγγραφα. Θα τα πούμε το βράδυ» δήλωσε από το βήμα της τουρκικής Βουλής ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, υποσχόμενος... αποκαλύψεις.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ισχυρίστηκε πως «οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας».

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσελίκ ανέφερε: «Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τον πρόεδρό μας και την οικογένειά του σήμερα. Οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας…».

Δίνοντας συνέχεια σε όσα είχε υποστηρίξει νωρίτερα, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά από την ήττα που θα υποστεί στις εκλογές του 2023, θα διαφύγει στις ΗΠΑ με την οικογένεια του.

Ανέφερε ακόμη ότι «τα πολλά εκατομμύρια που στέλνονται από τα δύο φοιτητικά ιδρύματα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Αμερική, τα παραλαμβάνει ένα άλλο ίδρυμα με επικεφαλής έναν Αμερικανό πολίτη».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, που επικαλείται στοιχεία που έχει στα χέρια του, αναρωτιέται ακόμη πού βρέθηκαν αυτά τα εκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα φοιτητικά ιδρύματα και γιατί στέλνονται εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

Ζητά μάλιστα από τον πρόεδρο, ρωτώντας τον ευθέως, να πει ποιο μέλος της οικογένειάς του «διαχειρίζεται αυτά τα εκατομμύρια των τουρκικών ιδρυμάτων και ποιο μέλος της οικογένειάς του παραλαμβάνει και διαχειρίζεται τα εκατομμύρια δολάρια που του στέλνουν από αυτά τα ιδρύματα».

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ