Κίνα: Παράνομες όλες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Κίνα: Παράνομες όλες οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποφάνθηκε ότι όλες οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που αφορούν κρυπτονομίσματα είναι παράνομες

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας αποφάνθηκε ότι όλες οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές που αφορούν κρυπτονομίσματα είναι παράνομες.

Πρόκειται για το τελευταίο μιας σειράς μέτρων ενάντια στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

 

 China’s central bank has ruled that all financial transactions involving crypto currencies are illegal, the latest in a series of regulatory measures to crack down on crypto trading pic.twitter.com/khvb0y6JxY

— AFP News Agency (@AFP) September 24, 2021

 

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας, ή υπουργικό συμβούλιο, είχε δεσμευτεί τον Μάιο ότι θα αντιμετωπίσει την εξόρυξη και τις συναλλαγές με bitcoin στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή του χρηματοοικονομικού κινδύνου.

Δέκα κινεζικές κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της κεντρικής τράπεζας, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι θα συνεργαστούν στενά για να ασκηθεί πίεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας υπογράμμισε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στις αγορές ως παραδοσιακά νομίσματα. Απαγόρευσε επίσης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες πληρωμών και διαδικτυακές εταιρείες να διευκολύνουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Η κυβέρνηση «θα περιορίσει αποφασιστικά την κερδοσκοπία εικονικών νομισμάτων και τις συναφείς χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες προκειμένου να προστατεύσει τις περιουσίες των ανθρώπων και να διατηρήσει την οικονομική, χρηματοπιστωτική και κοινωνική τάξη», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

Από την πλευρά της, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι λαμβάνει δραστικά μέτρα κατά της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων σε εθνικό επίπεδο. Μέχρι πρότινος, είχαν εισαχθεί περιορισμοί από τις τοπικές κυβερνήσεις.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ