Κολομβία: Στους 11 οι νεκροί από την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Κολομβία: Στους 11 οι νεκροί από την πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου

Εντεκα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων της Κολομβίας σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη την Τρίτη ελικόπτερο του στρατού σε περιοχή όπου δρουν αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC.

Αρχικά βρέθηκαν τα πτώματα εννέα στρατιωτικών μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου Black Hawk σε διακλάδωση του ποταμού Ινίριδα, στο όριο των περιφερειών Γκουαβιάρε και Βοπές, με τον απολογισμό να ανεβαίνει τις τελευταίες ώρες σε 11 νεκρούς, καθώς ανακτήθηκαν τα πτώματα των υπολοίπων δύο στρατιωτικών που είχαν κηρυχθεί αγνοούμενοι. Ετσι, ο οριστικός απολογισμός είναι 11 νεκροί και έξι τραυματίες, όπως ανέφερε το επιτελείο σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Μολονότι ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, εξέφρασε οδύνη για το «δυστύχημα», το επιτελείο δεν έχει διευκρινίσει εάν το ελικόπτερο καταρρίφθηκε ή συνετρίβη εξαιτίας βλάβης.

Σύμφωνα με τον στρατό, το ελικόπτερο συμμετείχε σε επιχείρηση εναντίον αποστατών των FARC, που απέρριψαν τη συμφωνία ειρήνης του 2016, αρνήθηκαν να καταθέσουν τα όπλα και συνεχίζουν να δρουν σε αυτή την περιοχή, όπου βρίσκονται επίσης καλλιέργειες κόκας και άλλων φυτών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ναρκωτικών. Σύμφωνα με την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Κολομβίας, οι αποστάτες των FARC, διάφορες ομάδες χωρίς ενοποιημένη διοίκηση, είναι περίπου 2.300 και χρηματοδοτούνται από τη διακίνηση ναρκωτικών και μεταλλευμάτων που εξορύσσονται παράνομα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ