Κομισιόν: Η γεωγραφία είναι δεδομένη - Μόνος τρόπος επίλυσης των προβλημάτων ο διάλογος

Κομισιόν: Η γεωγραφία είναι δεδομένη - Μόνος τρόπος επίλυσης των προβλημάτων ο διάλογος

Το euronews στην εκδήλωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για την ομιλία της προέδρου Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ελλάδα σε επίπεδο τόσο εθνικό όσο και εμπορικό θα είναι για πάντα γείτονας με την Τουρκία και ως εκ τούτου οι όσο το δυνατόν καλύτερες σχέσεις μαζί της είναι το επιθυμητό, ακόμη και σε περιόδους προκλήσεων όπως αυτή.

Όπως δήλωσε στο euronews ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα Γιώργος Μοσχόβης, η γεωγραφική εγγύτητα μπορεί να μετατραπεί και σε πολιτική μέσω του καλόπιστου διαλόγου κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

«Αυτό που έχουμε μάθει στην Ευρώπη είναι να κουβεντιάζουμε. Να συζητάμε και να προσπαθούμε να επιλύουμε τα ζητήματα, τις προκλήσεις, τα προβλήματα, τα οποία προκύπτουν με τον διάλογο και με τη συζήτηση. Εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα το αντιληφθεί και η Τουρκία, όπως και παλαιότερα, στο παρελθόν καταφέραμε να συζητάμε και να επιλύουμε τα προβλήματα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος, ο δρόμος ο ευρωπαϊκός, ο δρόμος της ειρήνης και της συνεργασίας», σημείωσε ο κ. Μοσχόβης. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ