Κόστα Ρίκα: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50 και τους ανοσοκατασταλμένους

Κόστα Ρίκα: Τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50 και τους ανοσοκατασταλμένους
Newsroom
Newsroom

Η τέταρτη δόση θα είναι προαιρετική

Οι αρχές της Κόστα Ρίκα προσφέρουν τέταρτες δόσεις –δεύτερες αναμνηστικές– εμβολίων κατά της COVID-19 στους ανοσοκατεσταλμένους και τους άνω των πενήντα ετών, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Δευτέρα.

Η τέταρτη δόση θα είναι προαιρετική και θα μπορεί να χορηγείται τρεις μήνες μετά την τρίτη, διευκρίνισε ο Δρ. Ρομπέρτο Αρόμπα, γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού και Επιδημιολογίας του υπουργείου.

Το 79% του πληθυσμού της χώρας της κεντρικής Αμερικής έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 και το 41% έχει λάβει αναμνηστική δόση, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

«Έχουμε χορηγήσει πάνω από 10,6 εκατ. δόσεις. Είμαστε μέρος της ομάδας των χωρών του κόσμου όπου πάνω από το 85% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση» εμβολίου, τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος Κάρλος Αλβαράδο στην τελευταία του ομιλία με την ιδιότητα αυτή.

Η Κόστα Ρίκα έχει καταγράψει ως τώρα 8.405 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 852.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ