Κροατία: Μια πέτρινη Mercedes στην πόλη Ιμότσκι

Newsroom
Newsroom

Το μνημείο αναπαριστά την Mercedes 115, ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας

Ιστορία γράφτηκε στην πόλη Ιμότσκι στη νότια Κροατία, όταν αποκαλύφθηκε το πρώτο μνημείο Mercedes στον κόσμο.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εμμονή με τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, καθώς τα μισά από αυτά που έχουν ταξινομηθεί στο Ιμότσκι είναι Mercedes. Αυτό συμβαίνει από τις δεκαετίες του 1960 και 1970, όταν οι κάτοικοι της αγροτικής περιοχής άρχισαν να πηγαίνουν για δουλειά στη δυτική Γερμανία για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους και επέστρεφαν στις διακοπές τους οδηγώντας αυτοκίνητα της Mercedes. H οδήγησή τους και η απόκτησή τους θεωρούνταν ένδειξη επιτυχίας.

«Ο πατέρας μου είναι από το Λόβρετς και νομίζω ότι ήταν ένας από τους πρώτους στο Ιμότσκι που οδήγησε Mercedes εδώ, πίσω στο 1965, αυτός είναι ένας νέος άντρας που τώρα είναι 90 ετών» δήλωσε μια κάτοικος της πόλης.

Οι κάτοικοι της πόλης αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ανέγερση ενός μνημείου για αυτά τα αυτοκίνητα από τοπική πέτρα σε φυσικό μέγεθος. Η Άνγκελα Μέρκελ που επρόκειτο να παραστεί στα αποκαλυπτήρια δεν μπόρεσε να είναι παρούσα, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την φιλική ατμόσφαιρα μεταξύ των κατοίκων της πόλης και της Γερμανίας.

 

«Επικοινώνησαν οι ίδιοι μαζί μας δεν χρειάστηκε να καλέσουμε κανέναν, ήταν κάτι που μου έδωσε φτερά να πετάξω, πέταξα ψηλά, ψηλά, ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι το κάναμε αυτό, αυτό δεν είναι ένα κομμάτι πέτρας, αυτό δεν είναι κάτι ανούσιο, αυτό είναι ένα σύμβολο, αυτό είναι ένας χαιρετισμός, αυτό είναι δύναμη, είναι μια πέτρα από το Ιμότσκι» δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού Mercedes Club, Ιβάν Τόπιτς Νοτα.

Τα αποκαλυπτήρια ήταν άκρως εντυπωσιακά. Το μνημείο είναι πιστό αντίγραφο του μοντέλου 115 της Mercedes, σε πραγματικό μέγεθος, ένα μοντέλο της δεκαετίας του 1970.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ