Κύπρος: Αρνητικό το δείγμα του νοσηλευόμενου στρατιώτη για κορωνοϊό

Κύπρος: Αρνητικό το δείγμα του νοσηλευόμενου στρατιώτη για κορωνοϊό

Παρ΄όλα αυτά ο ασθενής θα παραμείνει στο νοσοκομείο νοσηλευόμενος

Αρνητικό για κορωνοϊό ήταν το δείγμα του υπό διερεύνηση ασθενούς στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε το υπ.Υγείας βασιζόμενο στα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει τη διερεύνηση της πιθανότητας ο ασθενής - που είναι στρατιώτης- να έχει εκτεθεί στον ιό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, ο ασθενής, που θεωρείται υψηλού κινδύνου, θα παραμείνει για νοσηλεία για περαιτέρω παρακολούθηση, όπως προνοεί το πρωτόκολλο και οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Παράλληλα, τα υπόλοιπα άτομα που είχαν στενή επαφή με τον στρατιώτη, τόσο εντός του στρατοπέδου όσο και εκτός αυτού έχουν ενημερωθεί και παραμένουν σε περιορισμό μέχρι το συγκεκριμένο άτομο να επαναξιολογηθεί. 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου επικοινώνησε από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη, ενημερώνοντάς τον για τις περαιτέρω ενέργειες που θα ληφθούν με βάση τις οδηγίες από τον ΠΟΥ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ