Κύπρος: Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών

Newsroom
Newsroom

Με καταμετρημένο το 90,94% των ψήφων

Οι Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου. 
 

 

Με καταμετρημένο το 100% παγκύπρια, οι τρεις πρώτοι υποψήφιοι λαμβάνουν:

Ν. Χριστοδουλίδης: 32%

Α. Μαυρογιάννης: 29.6%

Α. Νεοφύτου: 26.1%

Έτσι, στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής θα αναμετρηθούν ο Ν. Χριστοδουλίδης με τον Α. Μαυρογιάννη.

Κύπρος

Ν. Χριστοδουλίδης: Αύριο θα ζητήσω συνάντηση με τον Αβέρωφ

Σήμερα η πατρίδα μας μίλησε ξεκάθαρα, νιώθω απέραντο σεβασμό με ικανοποίηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης. Παράλληλα, δήλωσε πανέτοιμος να αναλάβει "την πολύ μεγάλη ευθύνη". 

Όπως είπε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις. Αύριο το πρωί συνέχισε, "θα προσπαθήσω να ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου".

"Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που η κοινωνία αποδέχτηκε το μήνυμά μας, αγκάλιασε τη δική μας πρόταση για να κάνουμε μαζί το βήμα στην επόμενη ημέρα, ενωμένοι μακριά από αγκυλώσεις, διαχωρισμούς, τακτικές και τις προσεγγίσεις του παρελθόντος. Τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών μας προκαλούν συναισθήματα ευγνωμοσύνης και περηφάνιας για την κοινωνία των πολιτών. Όλους αυτούς τους μήνες γίνατε οι θαρραλέοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της ανανέωσης του εκσυγχρονισμούς, της προοπτικής και της ελπίδας", επεσήμανε.

Όπως ανέφερε, "εσείς οι πολίτες θα επισφραγίσετε τη νέα φωτεινή σελίδα του τόπου μας την επόμενη Κυριακή.Σήμερα  νίκησε η Δημοκρατία, νίκησε η συλλογικότητα. Παραμένω πιστός στη θέση μου για μια διακυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής, με αξιοποίηση των πιο ικανών από όλους τους ιδεολογικούς, πολιτικούς χώρους . Δεν αποκλείουμε κανένα. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή".

Οραματίζομαι μια Κύπρο επανενωμένη, ελεύθερη μια πατρίδα ασφαλή και ευημερούσα για όλους τους πολίτες της, για όλους του νόμιμους κατοίκους της, σημείωσε.  

"Έχω μιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις". Αύριο το πρωί συνέχισε, "θα προσπαθήσω να ζητήσω συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου".

Ερωτηθείς για αν αληθεύουν πληροφορίες πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέστησε στον Αβέρωφ Νεοφύτου τη στήριξη του στο β’ γύρο των εκλογών απάντησε πως, δεν έχει τέτοια πληροφόρηση.

Τέλος συνεχάρη τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους του.

Η δήλωση Μαυρογιάννη

«Η ετυμηγορία του λαού είναι σαφής και τιμά τόσο εμένα όσο και όσους εργάστηκαν για την υποψηφιότητά μου… Σε αυτήν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί δεν περισσεύει κανείς. Η αγάπη για τον τόπο μας καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές και μας ενώνει. Η πίστη στη λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας μας κάνει μια γροθιά και μας κινητοποιεί», δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

«Το αποτέλεσμα είναι απολύτως σεβαστό. Έχω ήδη συγχαρεί τους ανθυποψηφίους μου για την επιτυχία τους. Δώσαμε έναν αγώνα σε αντίξοες πολιτικά συνθήκες. Πήραμε περισσότερες ψήφους από ό,τι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου, υπογραμμίζοντας ότι ο ΔΗΣΥ «λειτουργεί θεσμικά» και ότι «θα παραμείνει ενωμένος και δυνατός, πρωταγωνιστής στη βουλή και στην κοινωνία»


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ