Μασσαλία: Μολυσμένες οι παραλίες- Απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα

Μασσαλία: Μολυσμένες οι παραλίες- Απειλή για το θαλάσσιο οικοσύστημα

Περιβαλλοντικές οργανώσεις οργανώνουν τακτικά εκστρατείες εθελοντικού καθαρισμού

Αποτσίγαρα, καλαμάκια, πλαστικά μπουκάλια και σακούλες: οι παραλίες της Μασσαλίας μπορεί να φαίνονται παρθένες από μακριά, αλλά αν τους ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά, θα δει ότι είναι μολυσμένες.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, όπως οι "Clean My Calanques" και "Wings of the Ocean", οργανώνουν τακτικά εκστρατείες καθαρισμού των ακτών, κατά τις οποίες εθελοντές μπορεί να μαζέψουν έως και έναν τόνο σκουπιδιών την ημέρα.

Η Γκαέλ Ντεμπόρντ, εθελόντρια στην οργάνωση "Clean My Calanques", σημείωσε: «Βρίσκουμε πολλά κουτάκια, κυρίως μπύρας. Αλλά έχουμε βρει και πιο ασυνήθιστα πράγματα, όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια».


Ενώ μικροί μαθητές που είναι επίσης εθελοντές, είπαν: «Οι πάπιες και τα ψάρια, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά πράγματα από τα οποία μπορούν να πεθάνουν. Νομίζουν ότι αυτά είναι τροφή. Αν οι χελώνες βρουν πλαστικές σακούλες στο νερό, μπορεί να νομίζουν ότι είναι μέδουσες και το ίδιο κάνουν και οι φώκιες. Τρώνε σκουπίδια και μετά παθαίνουν ασφυξία».

Ερευνητές έχουν βρει ότι οι χελώνες τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τρέφονται κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα να τρώνε πλαστικό και άλλα απόβλητα.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ