Μαυρίκιος: Περιβαλλοντική καταστροφή λόγω πετρελαιοκηλίδας

Μαυρίκιος: Περιβαλλοντική καταστροφή λόγω πετρελαιοκηλίδας

Διεθνή συνδρομή θα ζητήσει η μικρή νησιωτική χώρα του Ινδικού Ωκεανού

Κατάσταση έκτακτης περιβαλλοντικής ανάγκης έχει κηρύξει ο Μαυρίκιος λόγω της πετρελαιοκηλίδας που σχηματίζεται στα νερά του μικρού νησιωτικού κράτους.

Η πετρελαιοκηλίδα προκλήθηκε εξαιτίας διαρροής από το φορτηγό πλοίο Ουακάσιο, το οποίο πριν δύο εβδομάδες προσάραξε στα ανοικτά του νησιωτικού κράτους στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν αφήνουν πολλές επιλογές ανοικτές, ενώ ο πρωθυπουργός Πραβίντ Τζουγκνότ ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση από μόνη της και θα ζητήσει διεθνή συνδρομή.

«Θα απευθυνθούμε και στη Ρεουνιόν και στη Γαλλία και στον ΟΗΕ και σε άλλες χώρες για βοήθεια, διότι δεν διαθέτουμε την τεχνογνωσία, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια καταστροφή», δήλωσε ο Τζουγκνότ.

Το ιαπωνικής ιδιοκτησίας με παναμέζική σημαία Ουακάσιο προσάραξε στις 25 Ιουλίου χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Πολλοί, εκτός του πρωθυπουργού, κάνουν λόγο για καταστροφή, αφού η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να πλήξει περαιτέρω την οικονομία της νησιωτικής χώρας που βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, ο οποίος ήδη έχε δεχθεί καίριο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ