Μεταφέρθηκε το τελευταίο έργο του Banksy έξω από σπίτι στη Βρετανία

Μεταφέρθηκε το τελευταίο έργο του Banksy έξω από σπίτι στη Βρετανία

Το πήραν «σηκωτό» με γερανό

Το τελευταίο έργο του εκκεντρικού καλλιτέχνη Banksy που εντοπίστηκε στα μέσα Δεκέμβρη στον τοίχο οικίας στο Μπρίστολ της Βρετανίας μεταφέρθηκε με ευλαβική προσοχή.

Γερανός βρέθηκε στο σημείο του ημιλυόμενου σπιτιού προκειμένου να αποκολλήσει το γκράφιτι της γυναίκας που φτερνίζεται, όπως την φιλοτέχνησε ο Banksy.

Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το γκράφιτι αποκολλήθηκε προκειμένου να πουληθεί, ωστόσο ιδιοκτήτης της γκαλερί που φαίνεται να έχει τα δικαιώματά του έργου δήλωσε πως επιθυμεί να γίνει δωρεά στην πόλη του Μπρίστολ.

Το γκράφιτι με την ηλικιωμένη να φταρνίζεται

Στο νέο γκράφιτι απεικονίζεται μια ηλικιωμένη γυναίκα να φτερνίζεται σε έναν δρόμο με κλίση, στο Vale Street του Totterdown. Μάλιστα, το έργο παίρνει ενέργεια από τη μορφή του δρόμου, ενώ φαίνεται να της φεύγει και η μασέλα. Το έργο τιτλοφορείται με το λιτό, «achoo», όπως έγραψε κάτω από τη λεζάντα στο Instagram, ο ίδιος ο Banksy.
 

Η οικογένεια στην οποία ανήκει το σπίτι, δήλωσε στο ITV News West Country ότι επρόκειτο να ανταλλάξει συμβόλαια την επόμενη εβδομάδα, αλλά αποχώρησαν από την πώληση αφού ο street artist Banksy επιβεβαίωσε ότι το έργο ήταν δικό του.

Το έργο «Achoo» δημιουργήθηκε μέσα σε μια νύχτα στο σπίτι, στην Vale Street, τον πλέον απότομο δρόμο της Αγγλίας. Κανείς δεν γνωρίζει αν η οικογένεια θα αποζημιωθεί για την… αποκόλληση του έργου από τους τείχους της.

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ