ΚΟΣΜΟΣ

Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε έναν πεντάχρονο που γύριζε από το νηπιαγωγείο

«Μη μου πείτε πως αυτό το παιδί θεωρείται βίαιος εγκληματίας»

ice
Photo Credits: @twitter, X

Αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης (ICE) συνέλαβε την Τρίτη ένα πεντάχρονο αγόρι από τη Μινεσότα καθώς επέστρεφε από το σχολείο, μεταφέροντάς το μαζί με τον πατέρα του σε ένα κέντρο κράτησης στο Τέξας, σύμφωνα με αξιωματούχους του σχολείου.

Ο Λίαμ Ράμος, μαθητής νηπιαγωγείου, και ο πατέρας του συνελήφθησαν ενώ βρίσκονταν στο δρόμο μπροστά από το σπίτι τους, όπως δήλωσε ο διευθυντής της σχολικής περιφέρειας στο Κολούμπια Χάιτς, προάστιο της Μινεάπολης, σε συνέντευξη Τύπου, χθες, Τετάρτη.

Το αυτοκίνητο του πατέρα ήταν ακόμα αναμμένο, όταν ένας πράκτορας έβγαλε τον πεντάχρονο από εκεί, τον οδήγησε στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού και του είπε να χτυπήσει την πόρτα ζητώντας να τον αφήσουν να μπει, «για να δει αν ήταν κανείς άλλος στο σπίτι – ουσιαστικά χρησιμοποιώντας ένα πεντάχρονο παιδί ως δόλωμα», δήλωσε η Ζίνα Στένβικ, σχολική επιθεωρήτρια, που έσπευσε στο σημείο όταν έμαθε την εξέλιξη.

Tweet URL

Σύμφωνα με την ίδια, ένας άλλος ενήλικος που ζούσε στο σπίτι βρισκόταν έξω κατά τη διάρκεια της σύλληψης και ζήτησε να αναλάβει τη φροντίδα του Λίαμ, ώστε το παιδί να αποφύγει την κράτηση – κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Λίαμ, μαθητής γυμνασίου, επέστρεψε στο σπίτι 20 λεπτά αργότερα και βρήκε τον πατέρα και τον αδελφό του να λείπουν, είπε η Στένβικ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των Ράμος, η οικογένεια βρίσκεται σε καθεστώς ασύλου, διαθέτει όλα τα έγγραφα που το αποδεικνύουν και εισήλθε στις ΗΠΑ από επίσημο σημείο διέλευσης.

«Η οικογένεια έκανε όλα όσα έπρεπε σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν. Δεν ήρθαν εδώ παράνομα. Δεν είναι εγκληματίες», ανέφερε ο Μαρκ Προκός, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει εντολή απέλασης εναντίον τους.

«Γιατί να συλλάβουν ένα πεντάχρονο παιδί; Μη μου πείτε ότι αυτό το παιδί θεωρείται βίαιος εγκληματίας», αναρωτήθηκε η Στένβικ.

Η Τρίσια ΜακΛάφλιν, υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, δήλωσε σε ανακοίνωση χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι η ICE διεξήγαγε «στοχευμένη επιχείρηση» για τη σύλληψη του πατέρα του Λίαμ, τον οποίο χαρακτήρισε «παράνομο αλλοδαπό». «Η ICE ΔΕΝ είχε ως στόχο ένα παιδί», είπε. Η ΜακΛάφλιν ισχυρίστηκε επίσης ότι ο πατέρας «έφυγε με τα πόδια, εγκαταλείποντας το παιδί του», λέγοντας: «Για την ασφάλεια του παιδιού, ένας από τους αξιωματικούς της ICE παρέμεινε μαζί του, ενώ οι άλλοι αξιωματικοί συνέλαβαν [τον πατέρα του]».

«Ζητείται από τους γονείς να δηλώσουν αν επιθυμούν να απομακρυνθούν μαζί με τα παιδιά τους, διαφορετικά η ICE θα παραδώσει τα παιδιά σε ένα ασφαλές πρόσωπο που θα ορίσει ο γονέας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο 5χρονος Λίαμ είναι το τέταρτο παιδί που συλλαμβάνεται από την ICE στην ίδια σχολική περιφέρεια, τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση