Μπαχτσελί προς Ελλάδα: Μην μας κουνάτε το δάχτυλο γιατί…

Newsroom
Newsroom

«Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι o TΑΝAP» ανέφερε ο Μπαχτσελί

Προς όφελος της Ελλάδας θα είναι να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και όσον αφορά την ενεργειακή της ασφάλεια, προειδοποίησε την Τρίτη, ο πρόεδρος του Κινήματος Εθνικιστικής Δράσης και ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στους βουλευτές του κόμματος του ο Μπαχτσελί υποστήριξε – σύμφωνα με τη Hurriyet – ότι: «Η γραμμή που μεταφέρει ενέργεια στην Ελλάδα είναι o TΑΝAP. Θα είναι υπέρ της ενεργειακής ασφάλειας για αυτή τη χώρα να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στην Τουρκία και να μείνει μακριά από το να χάσουμε την υπομονή μας».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Εθνικιστικής Δράσης δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και εναντίον όσων άσκησαν κριτική κατά του νέου τουρκλιβυκού μνημονίου λέγοντας ότι «η συμφωνία υδρογονανθράκων που υπέγραψε η χώρα μας με τη Λιβύη είναι επίσης ιστορικού χαρακτήρα και έχει ενοχλήσει πολύ τις δυτικές χώρες».
Η Τουρκία δεν θα έχει ενεργειακό ζήτημα

Την ίδια στιγμή ο Μπαχτσελί αναφέρθηκε στα ενεργειακά ζητήματα λέγοντας ότι η Ευρώπη θα είναι αυτή που θα κρυώσει και όχι η Τουρκία. «Όταν ερμηνεύουμε τις εξελίξεις με όρους ενεργειακής γεωπολιτικής, η Τουρκία είναι ο ασφαλέστερος και πιο σίγουρος τερματικός σταθμός για τη μεταφορά των πλούσιων πόρων φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή, την ανατολική Μεσόγειο και τον Καύκασο στην Ευρώπη.  Οι ευρωπαϊκές χώρες σκέφτονται πώς να ζεσταθούν και να φωτίσουν αυτόν τον χειμώνα. Ευτυχώς, η Τουρκία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα, τέτοιο φόβο».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ