Μπαχτσελί: Το τι θα κάνουμε με την Αγία Σοφία είναι υπόθεση μόνο της Τουρκίας

«Η Αγία Σοφία ανήκει πνευματικά και υλικά στο τουρκικό έθνος» είπε ο ηγέτης των εθνικιστών


Νέα παρέμβαση από τον ηγέτη των εθνικιστών, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για την Αγία Σοφία, ο οποίος έκανε λόγο σήμερα για ένα… έξωθεν μυστικό «βυζαντινό», όπως το αποκάλεσε, λόμπι, που στόχο έχει να διεξάγει μαύρη προπαγάνδα κατά της Τουρκίας.

«Η μαύρη προπαγάνδα για την Αγία Σοφία έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν έχει σημασία ποιος λέει τι. Το σημαντικό είναι τι λέει το έθνος, τι επιτάσσουν οι πρόγονοί μας, τί διατάζει ο Θεός», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και πολιτικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε για ξένες δυνάμεις που ενεργούν κατά της Τουρκίας στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

«Εδώ και αρκετό καιρό, οι συζητήσεις και οι αντιπαραθέσεις σχετικά με το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής σκηνής και της χώρας. Οι κινήσεις ενός μυστικού βυζαντινού λόμπι, που έχει την πηγή του σε εξωτερικές δυνάμεις και συνεργάτες του στο εσωτερικό της χώρας, που δηλώνουν θαυμαστές της Δύσης, στοχεύουν να αποδυναμώσουν την ιερή μας βούληση, να αμφισβητήσουν τους ναούς μας και να τους δυσφημίσουν», δήλωσε ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών, ο οποίος δεν παρέλειψε να πάρει θέση ακόμη και για το θέμα της υπογραφής του Κεμάλ Ατατούρκ, λέγοντας ότι το διάταγμα δεν μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί, αλλά τον κήπο της...

«Η Αγία Σοφία ανήκει πνευματικά και υλικά στο τουρκικό έθνος. Είναι προφανές ποιοι είναι οι κύκλοι εκείνοι που ενοχλούνται από τον ήχο του εζάν (κάλεσμα σε προσευχή) και οι οποίοι φλέγονται από σκοτεινές επιθυμίες», είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Δεν έχει σημασία τι λένε οι Έλληνες
«Δεν έχει σημασία τι λένε οι Έλληνες για την Αγία Σοφία, τι λένε οι ΗΠΑ. Η προσπάθεια επιβολής της Ελλάδας στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, η Έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αποτελούν προσβολή των πεποιθήσεών μας και συκοφαντική επίθεση στην εθνική μας κυριαρχία», υποστηρίζει ο Τούρκος εθνικιστής, για να συμπληρώσει ότι «η μαύρη εκστρατεία προπαγάνδας που πραγματοποιεί η Ελλάδα και το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, είναι μάταιη. Πιστεύω ότι τα βυζαντινά απολειφάδια θα απογοητευτούν. Το τι θα κάνουμε με το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι υπόθεση μόνο της Τουρκίας και όλοι οι άλλοι να πάνε να χαθούνε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε επίσης ότι ανεξάρτητα τι θα αποφασίσει το ΣτΕ στη συνείδηση του τουρκικού λαού η Αγία Σοφία θα είναι πάντα τζαμί. «Η απόφαση της UNESCO που περιλαμβάνει το τζαμί της Αγίας Σοφίας στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς ως μουσείο δεν είναι δεσμευτική για μας. Δεν πρόκειται για μετατροπή από μουσείο σε τζαμί. Ανεξάρτητα από την απόφαση που θα ανακοινωθεί από το 10ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου 2020, το λατρευτό έθνος μας βλέπει την Αγία Σοφία ως τζαμί», δήλωσε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ