Νέα στρατιωτική βοήθεια υπόσχεται στο Κίεβο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Νέα στρατιωτική βοήθεια υπόσχεται στο Κίεβο ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας
Newsroom
Newsroom

Η Αυστραλία θα δώσει στην Ουκρανία 34 τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ θα απαγορεύσει και τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού.

 

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι, στην πρώτη επίσκεψη Αυστραλού πρωθυπουργού στο Κίεβο, υποσχέθηκε ότι θα αυξηθεί η στρατιωτική βοήθεια της χώρας του προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Αλμπανέζι, η Αυστραλία θα δώσει στην Ουκρανία 34 τεθωρακισμένα οχήματα ενώ θα απαγορεύσει και τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού. Θα επιβάλει επίσης νέες κυρώσεις σε 16 Ρώσους υπουργούς και ολιγάρχες. Συνολικά, η Αυστραλία έχει επιβάλει κυρώσεις και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε 843 Ρώσους.

Πριν από τη συνέντευξη, ο Άντονι Αλμπανέζι επισκέφθηκε την Μπούτσα, το Ιρπίν και το Χοστόμελ, στα προάστια του Κιέβου, περιοχές που έγιναν σύμβολα της ωμότητας του πολέμου. Είπε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει «την υποδοχή που του πρέπει» εάν συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G20 που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Εάν παραστεί ο κ. Πούτιν σε αυτή τη σύνοδο (…) θα λάβει την υποδοχή που του αξίζει, που δεν είναι εκείνη που επιφυλάσσεται σε έναν φίλο, σε κάποιον που σέβεται το διεθνές δίκαιο», τόνισε.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ