Νέα Υόρκη: Η Εθνοφρουρά στη θέση των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Νέα Υόρκη: Η Εθνοφρουρά στη θέση των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Αυξάνεται η πιθανότητα να μην τηρηθούν οι προθεσμίες για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς από δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε νοσοκομεία

Σχέδια για την αντιμετώπιση των κενών που θα προκύψουν στην υγειονομική περίθαλψη από ανεμβολίαστους υγειονομικούς καταρτίζει η Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Αύριο, λήγει η προθεσμία που έχει τεθεί για τη υποχρέωση εμβολιασμού και οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ενδέχεται να τεθούν εκτός συστήματος υγείας.

Η νέα κυβερνήτης Κάθι Χόκουλ σχεδιάζει να αξιοποιήσει μέλη της Εθνοφρουράς και επαγγελματίες που δεν υπάγονται στην Πολιτεία για να καλύψει τα κενά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της διευκρινίζεται ότι η Χόκουλ σχεδιάζει εκτελεστικό διάταγμα για την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης που θα επέτρεπε σε εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας και έχουν άδεια σε άλλες Πολιτείες ή ώρες, πρόσφατους πτυχιούχους, συνταξιούχους και πρώην επαγγελματίες υγείας να εργαστούν στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, προβλέπεται η πρόσκληση σε μέλη της εθνοφρουράς με ιατρική εκπαίδευση να παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας και να συνεργάζονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη ομάδων ιατρικής βοήθειας καταστροφών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ