Νέος δικαστικός «κύκλος» στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ασάνζ

Νέος δικαστικός «κύκλος» στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ασάνζ

Προκαταρκτική ακρόαση της έφεσης που άσκησε η κυβέρνηση Μπάιντεν κατά της απόφασης να μην εκδοθεί ο ιδρυτής των Wikileaks

Πλήθος κόσμου υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο. Εκεί που ξεκίνησε η προκαταρκτική ακρόαση της έφεσης που άσκησε η κυβέρνηση Μπάιντεν κατά της απόφασης να μην εκδοθεί ο Ασάνζ στις ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσει κατηγορίες κατασκοπείας.

Η σύντροφος του ιδρυτή των Wikileaks Στέλλα Μόρις, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι με άδικα μέσα θέλει να παρατείνει αυθαίρετα τη φυλάκιση ενός αθώου άνδρα διότι απλώς ασκεί ερευνητική δημοσιογραφία.

«Για κάθε μέρα που συνεχίζεται αυτή η κολοσσιαία αδικία, η κατάσταση του Τζούλιαν γίνεται όλο και πιο απελπιστική. Κέρδισε την υπόθεση εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης πριν από επτά μήνες. Ωστόσο, παραμένει στη φυλακή Μπέλμαρς», λέει η Μόρις.

Η δίωξη κατά του Ασάνζ καταδικάστηκε από δημοσιογράφους οι οποίοι λένε ότι υπονομεύει την ελευθερία του Τύπου και θέτει σε κίνδυνο κάθε ελεύθερη έκφραση λόγου.

«Οι υποστηρικτές του που είναι εδώ λένε ότι αυτό είναι ένα τεστ για την ελευθερία του Τύπου. Η σύντροφος του Τζούλιαν Ασάνζ, Στέλλα Μόρις προέτρεψε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσύρει τις κατηγορίες λέγοντάς ότι αν δεν τις αποσύρει θα είναι μια μελανή κληρονομιά για την προεδρία του» μεταδίδει ο ανταποκριτής του euronews Ταγκ Ενράιτ.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ