Νικόλα Τζινγκαρέτι: Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με τον καταλληλότερο τρόπο

Νικόλα Τζινγκαρέτι: Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με τον καταλληλότερο τρόπο

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος εκτιμά ότι «αλληλεγγύη και ασφάλεια είναι αξίες που μπορεί και πρέπει να συμβαδίσουν».

Μετά την απόφαση του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών να αποστείλει άνδρες και γυναίκες του στρατού για τη φύλαξη των δομών παραμονής των μεταναστών, ο Νικόλα Τζινγκαρέτι, γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, θέλησε να πάρει θέση επί των μεταναστευτικών ρευμάτων.

«Η κυβέρνησή μας πρέπει να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό με τον καταλληλότερο τρόπο. Τα όσα συμβαίνουν ήταν αρκετά προβλέψιμα. Ήταν σαφές εδώ και καιρό ότι η επιδημία, και από οικονομικής και κοινωνικής απόψεως, θα έθετε το όλο αυτό θέμα, με καινούρια χαρακτηριστικά», τόνισε ο γραμματέας των «Δημοκρατικών», οι οποίοι μετέχουν στην κυβέρνηση Κόντε μαζί με τα Πέντε Αστέρια.

Παράλληλα, ο Τζινγκαρέτι σημειώνει ότι «πρέπει να καταβληθεί εξαιρετική προσπάθεια, σε πολλαπλά μέτωπα: στον τομέα της υποδοχής, της κατανομής των αφιχθέντων στην Ευρώπη και στην Ιταλία, της ανάπτυξης μιας ξεκάθαρης θέσης προς τις χώρες προέλευσης --αρχίζοντας από τα ανθρώπινα δικαιώματα-- αλλά και με την επαναδημιουργία του δικτύου υποδοχής στην Ιταλία».

Ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι σύντομα θα αλλάξει ο νόμος περί μετανάστευσης που είχε εγκρίνει η προηγούμενη κυβέρνηση, υπό την πίεση του Ματέο Σαλβίνι) εκτιμά, τέλος, ότι «αλληλεγγύη και ασφάλεια είναι αξίες που μπορεί και πρέπει να συμβαδίσουν».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ