Νορβηγία: Συνελήφθησαν Ρώσοι που φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Newsroom
Newsroom

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νορβηγία δήλωσε ότι οι δύο Ρώσοι συνελήφθησαν στις 22 Οκτωβρίου στην περιοχή Νούρλαν στο βόρειο τμήμα της χώρας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη φωτογράφιση

Η αστυνομία της Νορβηγίας συνέλαβε δύο Ρώσους υπηκόους επειδή φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta.Europe, επικαλούμενη το νορβηγικό TV2.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στέφεν Ραβνόσεν δήλωσε ότι οι δύο Ρώσοι συνελήφθησαν στις 22 Οκτωβρίου στην περιοχή Νούρλαν στο βόρειο τμήμα της χώρας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη φωτογράφιση.

«Σήμερα Δευτέρα θα τεθούν υπό κράτηση. Η υπόθεση θα διαβιβασθεί στην υπηρεσία ασφαλείας της νορβηγικής αστυνομίας, η οποία θα ερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση», τόνισε ο Ραβνόσεν.

Πρόσφατα στην Νορβηγία είχαν συλληφθεί και εν συνεχεία αφέθησαν ελεύθεροι τέσσερις Ρώσοι που φωτογράφησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Μετά την έρευνα η αστυνομία πείσθηκε ότι οι Ρώσοι ήταν απλώς τουρίστες. Ωστόσο οι υπόθεσή τους δεν θα κλείσει, ενώ με το κατηγορητήριο και τις περαιτέρω λεπτομέρειες θα ασχοληθεί η νορβηγική υπηρεσία ασφαλείας (PST).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
φωτογραφία από create.vista

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ