Ο Εμ. Μακρόν νικητής των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 58,2%

Αποδέχεται την ήττα της η Λεπέν και υπόσχεται δυναμική αντιπολίτευση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ποσοστό 58 % έναντι 42% της Λεπέν επανεκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα επόμενα πέντε χρόνια στη Γαλλία, μετέδωσε η τηλεόραση TF1.

H BFM TV δίνει 57,6% στον Μακρόν και 42,6 στην Λεπέν.

Αποδέχεται την ήττα της η Λεπέν και υπόσχεται δυναμική αντιπολίτευση

Η Λεπέν χαιρέτισε το γεγονός ότι οι ιδέες «που εκπροσωπούμε καταγράφουν νέα υψηλά ποσοστά σε μια εκλογική βραδιά. Με ποσοστό άνω του 43% των ψήφων, το αποτέλεσμα από μόνο του αποτελεί μια ηχηρή νίκη. Εκατομμύρια συμπατριώτες μας επέλεξαν το εθνικό στρατόπεδο και την αλλαγή. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όσους με εμπιστεύτηκαν στον πρώτο γύρο και στα εκατομμύρια που με ψήφισαν στο δεύτερο γύρο.

» Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους συμπατριώτες μου στις επαρχίες και την ύπαιθρο, στα υπερπόντια εδάφη, που με έβγαλαν νικήτρια. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Φοβάμαι ότι η πενταετής θητεία που αρχίζει δεν θα ξεφύγει από τις βάναυσες μεθόδους της προηγούμενης. Περισσότερο από ποτέ, θα τηρήσω τη δέσμευσή μου απέναντι στη Γαλλία και τους Γάλλους. Θα ηγηθώ της μάχης των βουλευτικών εκλογών μαζί με όλους εκείνους που ήταν αντίθετοι στον Εμανουέλ Μακρόν, με όλους εκείνους που έχουν το έθνος στην καρδιά τους. Θέλουμε να ενώσουμε όλους εκείνους, από όπου κι αν προέρχονται, που θέλουν να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στον Εμανουέλ Μακρόν».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, in.gr.

Πηγή φωτογραφίας: Le Figaro.

Δείτε επίσης:

Εκλογές στη Γαλλία: Οι Βέλγοι διαρρέουν τα πρώτα exit polls - Τα ποσοστά Μακρόν και Λεπέν

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ