Ο Κόντε απαντά στον Ντι Μάιο: «Στηρίζω τον Ντράγκι»

Newsroom
Newsroom

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να εγκαταλείψει την ηγεσία της παράταξης

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, τόνισε ότι το κόμμα του δεν έθεσε ποτέ υπό αμφισβήτηση τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ενώ πρόσθεσε ότι δεν δέχεται «μαθήματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού από κανέναν».

Οι δηλώσεις ήταν απάντηση σε όσα είχε πει, χθες Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος αποφάσισε να εγκαταλείψει το Κίνημα.

«Θα συνεχίσουμε να προάγουμε τις αξίες του κινήματός μας, είμαστε και παραμείνουμε η πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας σε ό,τι αφορά την προαγωγή της κοινωνικής δικαιοσύνης, των κοινών συμφερόντων των πολιτών και της οικολογικής μετάβασης», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο Κόντε τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να εγκαταλείψει την ηγεσία του Κινήματος Πέντε Αστέρων.

O Λουίτζι Ντι Μάιο, στο μεταξύ, δημιουργεί νέα ομάδα στη Γερουσία, η οποία θα ονομαστεί «Μαζί για το μέλλον», με προοπτική να εξελιχθεί σε κόμμα. Mέχρι αυτή την στιγμή, ακολούθησαν τον υπουργό Εξωτερικών, στην νέα πολιτική πρωτοβουλία, 51 βουλευτές και 11 γερουσιαστές.

Πριν από την αποσχιστική αυτή πρωτοβουλία, στο ιταλικό κοινοβούλιο το Κίνημα είχε 72 γερουσιαστές και 155 βουλευτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ