Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τα ΜΜΕ για τις δηλώσεις Τραμπ περί ενέσεων με απολυμαντικό

Ο Λευκός Οίκος κατηγορεί τα ΜΜΕ για τις δηλώσεις Τραμπ περί ενέσεων με απολυμαντικό

 Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε σήμερα τα μέσα ενημέρωσης ότι απέσπασαν από το εννοιολογικό τους πλαίσιο τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη δυνατότητα να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός μόνον με τη χρήση απολυμαντικού κι οι οποίες προκάλεσαν δημόσια κατακραυγή.

"Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένως πως οι Αμερικανοί οφείλουν να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους σχετικά με τις όποιες θεραπείες για τον κορωνοϊό, κάτι που τόνισε ξανά και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης", υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακενάνι.

"Μπορείτε να βασισθείτε στα μέσα ενημέρωσης όταν θέλετε με ανευθυνότητα να αποσπάσετε λόγια του προέδρου Τραμπ από το εννοιολογικό τους πλαίσιο και να δημοσιεύσετε αρνητικά πρωτοσέλιδα", πρόσθεσε η ίδια υπαινικτικά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έθιξε χθες το απόγευμα την πιθανότητα μίας "ένεσης με απολυμαντικό για να καταπολεμηθεί η Covid-19, κατά τη διάρκεια της καθημερινής του συνέντευξης Τύπου για την υγειονομική κρίση, που έχει κοστίσει έως ήμερα τη ζωή σε πάνω από 50.000 ανθρώπους, ενώ στη χώρα καταγράφονται περί τα 870.000 κρούσματα.

"Βλέπω ότι το απολυμαντικό χτυπάει (τον κορωνοϊό) σε ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Μήπως υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό (του οργανισμού), ή κάτι σχεδόν σαν έναν καθαρισμό;", αναρωτήθηκε ο Τραμπ στην συνέντευξη αυτή.

"Θα πρέπει να προσφύγουμε στους γιατρούς για αυτό, αλλά εμένα πάντως μου φαίνεται ενδιαφέρον", συνέχισε ο Τραμπ.

Εκτός από τις ενέσεις με απολυμαντικό, ο Ντόναλντ Τραμπ έβαλε κατά τη συνέντευξή του στο τραπέζι κι άλλες πρωτότυπες προτάσεις, όπως ένα "υπεριώδες", ή "ένα πολύ δυνατό φως", το οποίο θα μπορούσαμε να προβάλλουμε "μέσα στο σώμα" για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊού, προκαλώντας μία εμφανή δυσφορία στη Δρα Ντέμπορα Μπλιξ, συντονίστρια της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης, που έχει συσταθεί από τον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ