«Ο Τραμπ πληροί τα κριτήρια για να μπει σε ψυχιατρείο»

«Δεν έχουμε τη σωστή ηγεσία γι’ αυτήν την πανδημία» λέει σε ανοιχτή της επιστολή η «New England Journal of Medicine», μία από τις παλαιότερες επιστημονικές επιθεωρήσεις των ΗΠΑ, ζητώντας από τους Αμερικανούς να καταψηφίσουν τον Τραμπ

Δεν ήταν μόνο ο πιο μακιγιαρισμένος Ντόναλντ Τραμπ των τελευταίων πολλών μηνών. Ηταν και ο πιο αμήχανος αυτός που εμφανίστηκε χθες ενώπιον των αμερικανών πολιτών για να δηλώσει πως ήταν θεόσταλτο δώρο το γεγονός πως προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και να διαφημίσει τη θεραπευτική αγωγή που λαμβάνει ως πολύ αποτελεσματική παρά τις ενστάσεις των ειδικών.

Είναι και αυτός ένας λόγος για τον οποίο μία από τις παλαιότερες επιστημονικές επιθεωρήσεις των ΗΠΑ, η «New England Journal of Medicine», έσπασε μια παράδοση πολιτικής ουδετερότητας δύο και πλέον αιώνων ζητώντας από τους Αμερικανούς πολίτες να καταψηφίσουν στις εκλογές τον Ντόναλντ Τραμπ με μια επιστολή που υπογράφει από κοινού η συντακτική της ομάδα.

«Δεν έχουμε τη σωστή ηγεσία γι’ αυτήν την πανδημία» αναφέρεται στο κείμενο της επιθεώρησης, συντάκτης του οποίου είναι ο διευθυντής δρ Ερικ Ρούμπιν. «Η κρίση της πανδημίας αποτέλεσε ένα τεστ για την ηγεσία της χώρας (…) Αλλες χώρες έλαβαν σκληρές αποφάσεις. Εδώ στις ΗΠΑ απέτυχαν σε αυτό το τεστ. Παρέλαβαν μία κρίση και τη μετέτρεψαν σε τραγωδία» σημειώνει ο ίδιος.

Την ώρα που ο Τραμπ εργάζεται στο Οβάλ Γραφείο, οι γιατροί του... κουνάνε το δάχτυλο, επισημαίνοντας ότι, είτε θα έπρεπε να είναι σε ψυχιατρική κλινική είτε σε καραντίνα και όχι να κυκλοφορεί στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, εκθέτοντας σε κίνδυνο τους γύρω του. Υπάρχουν όμως και αυτοί που θεωρούν ότι ο Τραμπ θα πρέπει να αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, αφού δεν χειρίστηκε σωστά την κρίση με το νέο κορωνοιό.

Ο ψυχίατρος του Γέιλ, Μπάντι Χ. Λι, δήλωσε στον ιστότοπο «Salon» ότι η ανεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου, αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, «πληροί τα κριτήρια για να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική. Ο Τραμπ είναι κοινωνιοπαθής, δηλαδή εμφανίζει αντικοινωνική συμπεριφορά με επικίνδυνα χαρακτηριστικά».

«Η κοινωνιοπάθεια είναι επικίνδυνη, εν μέρει λόγω του φθόνου που αισθάνεται το άτομο για τους άλλους... Επίσης, επιθυμεί διακαώς να βλέπει τους άλλους να υποφέρουν, ακόμη και να πεθάνουν» επισημαίνει ο Αμερικανός ψυχίατρος του Γέιλ.

Πηγή: in.gr, Πρώτο Θέμα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ