Οι κάτοικοι των φτωχών συνοικιών της Μαδρίτης αμφιβάλλουν για τα νέα μέτρα του κορωνοϊού

Οι κάτοικοι των φτωχών συνοικιών της Μαδρίτης αμφιβάλλουν για τα νέα μέτρα του κορωνοϊού

Μία μερική απαγόρευση της κυκλοφορίας με στόχο τον περιορισμό της οξείας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, αναμένεται ότι θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε μερικά από τα φτωχότερα προάστια της Μαδρίτης, από την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι κάτοικοι σε μία από τις γειτονιές που έχει δεχτεί ένα από τα χειρότερα πλήγματα από το νέο κορωνοϊό, εξέφρασαν σήμερα την αμφιβολία τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Το προάστιο (Vallecas) βρίσκεται στα νότια της Μαδρίτης, ενώ κατοικείται από πληθυσμούς με χαμηλά εισοδήματα, με υψηλό ποσοστό μεταναστών, καταγράφει έναν από τους υψηλότερους δείκτες μόλυνσης από την COVID-19 στην ισπανική πρωτεύουσα. Ο δείκτης είναι σχεδόν εξαπλάσιος με τον δείκτη αριθμού των κρουσμάτων σε άλλα πιο πλούσια προάστια της ισπανικής πρωτεύουσας (Chamberi).

“Οι περιορισμοί αυτοί είναι άχρηστοι στο σύνολό τους, καθώς έχουμε να ταξιδέψουμε από μία περιοχή με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων σε μία άλλη με μικρότερο αριθμό και θα το μεταδώσουμε,” δήλωσε χαρακτηριστικά ένας 48χρονος κάτοικος της υποβαθμισμένης περιοχής.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ