Οι μισοί Βρετανοί θεωρούν πρόωρη την άρση μέτρων για τον κορωνοϊό

Μια αποκλειστική δημοσκόπηση για το Politico από τους Redfield και Wilton Strategies δείχνει ότι ο Τζόνσον μπορεί να κινήθηκε εσπευσμένα.

Η Βρετανία με τον πρωθυπουργό της ήταν από τις περιπτώσεις που κινήθηκαν από την αρχή της πανδημίας κόντρα στο ρεύμα.   Ο Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό - αλλά οι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν είναι τόσο σίγουροι.

Η βρετανική κυβέρνηση δέχτηκε κριτική από ορισμένους επιστήμονες για την κατάργηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και χρήσης μάσκας, ενώ τα κρούσματα COVID συνέχισαν να αυξάνονται στις 19 Ιουλίου. Αρχικά χαρακτηρίστηκε ως «ημέρα ελευθερίας», αλλά ο Τζόνσον κατέληξε τελικά σε πιο προσεκτικό τόνο καθώς ζήτησε από τους Βρετανούς να μην αντιμετωπίζουν την χαλάρωση σαν «μεγάλο ιωβηλαίο».

@REUTERS/HENRY NICHOLLS

Ωστόσο, μια αποκλειστική δημοσκόπηση για το Politico από τους Redfield και Wilton Strategies δείχνει ότι ο Τζόνσον μπορεί να κινήθηκε εσπευσμένα. Το 46% των 1.500 ερωτηθέντων στην έρευνα που διεξήχθη στις 29 Ιουλίου δήλωσε ότι ήταν «πολύ νωρίς» για την άρση των περιορισμών, σε σύγκριση με το 33% που πίστευαν ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή. Μόλις το 12% πίστευε ότι ήταν «πολύ αργά».

Τα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι οι Βρετανοί παραμένουν σε μεγάλο βαθμό επιφυλακτικοί απέναντι στον ιό, συνεχίζοντας να λαμβάνουν μια σειρά προφυλάξεων είτε απαιτείται από τον νόμο είτε όχι.

@ REUTERS/PHIL NOBLE

Το 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι πιθανό να απομονωθούν πλήρως εάν έρθουν σε επαφή με κάποιον που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Αυτό έρχεται παρά το «pingdemic» του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο προκάλεσε έλλειψη προσωπικού σε ορισμένους κλάδους λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που κλήθηκαν να απομονωθούν μέσω ειδοποιήσεων εντοπισμού επαφών από την εφαρμογή COVID της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. Μόνο το 10% δήλωσε ότι το θερούν απίθανο να απομονωθούν εάν τους ζητηθεί.

Ερωτώμενοι για τις προφυλάξεις που είχαν λάβει τον τελευταίο μήνα, το 56% απάντησε ότι φορούσε μάσκα σε χώρους όπου δεν ήταν απαραίτητο, το 53% είχε αποφύγει τις μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις και το 40% είχε αποφύγει τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

@ REUTERS/HANNAH MCKAY

Πάνω από το ένα τρίτο (36%) δήλωσαν ότι απέφευγαν τις παμπ ή τα εστιατόρια, τα οποία λειτουργούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Απρίλιο, ενώ το 1/5 είπε ότι απέφευγαν να συναντήσουν οικογένεια ή φίλους.

Αναφορικά με το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, το 57% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι εμπιστεύονται τους επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση περισσότερο από όσο τους υπουργούς. Μόλις το 1% δήλωσε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τους πολιτικούς.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ