ΟΗΕ: Οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν να παράγουν διπλάσια ποσότητα ορυκτών καυσίμων

ΟΗΕ: Οι κυβερνήσεις σχεδιάζουν να παράγουν διπλάσια ποσότητα ορυκτών καυσίμων

Αναφέρεται σε έκθεση που δημοσιοποίησε το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών δημοσίευσε την Έκθεση για το Διάστημα Παραγωγής, σύμφωνα με την οποία παρά τις αυξημένες φιλοδοξίες για το κλίμα και τις δεσμεύσεις για μηδενικές εκπομπές, οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να σχεδιάζουν να παράγουν διπλάσια ποσότητα ορυκτών καυσίμων το 2030 αν και αυτό δεν συμβάλλει στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Ταυτόχρονα, διαρροή εγγράφων που επικαλείται βρετανικό δίκτυο δείχνει πώς οι χώρες προσπαθούν να αλλάξουν μια κρίσιμη επιστημονική έκθεση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η διαρροή αποκαλύπτει ότι η Σαουδική Αραβία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία είναι μεταξύ των χωρών που ζητούν από τον ΟΗΕ να μειώσει την ανάγκη ταχείας απομάκρυνσης από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Σαουδική Αραβία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο και η Αυστραλία είναι ένας σημαντικός εξαγωγέας άνθρακα. Υποστηρίζουν ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται να μειώσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων τόσο γρήγορα όσο συνιστά το τρέχον σχέδιο της έκθεσης.

Η Αυστραλία ζητά από τους επιστήμονες της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος .να διαγράψουν μια αναφορά στην ανάλυση του ρόλου που παίζουν οι λομπίστες ορυκτών καυσίμων στη μείωση της δράσης για το κλίμα στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ