ΟΗΕ: Ρωσική προσπάθεια απόκτησης περισσότερων όπλων από το Ιράν
Από την πλευρά του το Ιράν αρνείται το γεγονός ότι προμήθευσε με drones την Ρωσία
Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ, Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, η Ρωσία καταβάλλει προσπάθειες να αποκτήσει ιρανικά όπλα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκατοντάδες βαλλιστικοί πύραυλοι. Ως αντάλλαγμα προσφέρει στην Τεχεράνη ένα άννευ προηγουμένου επίπεδο στρατιωτικής και τεχνικής υποστήριξης.
Όπως σημείωσε η Γούντγουορντ, η Τεχεράνη είχε παραδώσει εκκατοντάδες drones στην Ρωσία, τα οποία και χρησιμοποίησε με σκοπό να «σκοτώσει αμάχους και να στοχεύσει παράνομα μη στρατιωτικές υποδομές» στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του το Ιράν αρνείται το γεγονός ότι προμήθευσε με drones την Ρωσία, ενώ η Μόσχα με τη σειρά της αποδοκίμασε τις κατηγορίες περί χρήσης των drones για επιθέσεις στα ουκρανικά εδάφη.
Ωστόσο, τόσο οι ιρανικές όσο και οι ρωσικές αντιπροσωπείες στα Ηνωμένα Έθνη δεν έδωσαν άμεσες απαντήσεις σε αίτημα για σχολιασμό.
Πηγή: naftemporiki.gr
- Εκτός ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών η Εύα Καϊλή
- Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για 200 Καναδούς
- Ομαδική νίκη 165 Βέλγων - Κέρδισαν σχεδόν 143 εκατ. ευρώ
