Ολλανδία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού

Ολλανδία: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξετάζει η κυβέρνηση λόγω κορωνοϊού

Θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που η Ολλανδία επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας

 
Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:30 το βράδυ έως τις 04:30 τα χαράματα σχεδιάζει να επιβάλλει η Ολλανδική κυβέρνηση, επιχειρώντας να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον σταθμό RTL.

Θα είναι η πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που οι αρχές της Ολλανδίας προχωρούν στο συγκεκριμένο μέτρο. Η κυκλοφορία, κατά τις ώρες της απαγόρευσης, θα επιτρέπεται μόνον για έκτακτους λόγους, αναφέρει το RTL επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.


Ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν κλείσει τα σχολεία στην Ολλανδία και τα μη απαραίτητα καταστήματα, ενώ είχαν προηγηθεί δύο μήνες νωρίτερα μπαρ και εστιατόρια.

Το lockdown θα παραμείνει σε ισχύ τουλάχιστον ως τις 9 Φεβρουαρίου, είχε δηλώσει την προηγούμενη εβδομάδα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Η επιβολή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελεί ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο μέτρο, με διάφορα πολιτικά κόμματα να έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα το στηρίξουν.

Το απόγευμα οι αποφάσεις

Η κυβέρνηση συζήτησε το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας και άλλα πιθανά μέτρα σήμερα το πρωί και αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της νωρίς το απόγευμα.

Στη συνέχεια θα ζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου, μια συζήτηση που αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 17:00 ώρα Ελλάδας. Όμως το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας μπορεί να υιοθετηθεί χωρίς τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η ολλανδική κυβέρνηση επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τα ταξίδια από και προς τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, μετέδωσε το RTL, προκείμενου να περιοριστεί η εξάπλωση των ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί στις χώρες αυτές.

Ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στην Ολλανδία μειώνεται σταθερά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, όμως οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι τα νέα παραλλαγμένα στελέχη μπορεί να προκαλέσουν νέα άνοδο των μολύνσεων τον επόμενο μήνα, αν δεν αυστηροποιηθούν τα περιοριστικά μέτρα.
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ