Πακιστάν: Ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό

Πακιστάν: Ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Σαχ Μεχμούντ Κουρέσι ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, λίγες ημέρες αφότου συμμετείχε σε διάφορες υψηλόβαθμες συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένης και μίας με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το Αφγανιστάν, τον Ζαλμάι Χαλιλζάντ, στο Ισλαμαμπάντ.

«Σήμερα το απόγευμα ανέβασα λίγο πυρετό και αμέσως μπήκα αυτοβούλως σε καραντίνα στο σπίτι μου», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. Πρόσθεσε όμως ότι αισθάνεται καλά και θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του από το σπίτι.

Τις τελευταίες ημέρες ο Κουρέσι ήρθε σε επαφή με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Χαν στο κοινοβούλιο αλλά και στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τετάρτη. Την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τον Χαλιλζάντ, ο οποίος ταξίδεψε στο Πακιστάν για να συζητήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν.

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από αυτές τις συναντήσεις ο Κουρέσι και άλλοι παρευρισκόμενοι φορούσαν μάσκα.

Το Πακιστάν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής 221.896 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 4.451 θανάτους. Μολονότι ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων μειώνεται, εξακολουθούν να καταγράφονται καθημερινά γύρω στα 4.000 νέα κρούσματα.

Πολλοί άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν βρεθεί θετικοί στην Covid-19 στο Πακιστάν, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Σιδηροδρόμων Σεΐχ Ρασίντ και του προέδρου της Κάτω Βουλής Ασάντ Καΐσέρ.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ