Παναμάς: 1.700 μετανάστες κρατούνται σε καραντίνα στη ζούγκλα

Παναμάς: 1.700 μετανάστες κρατούνται σε καραντίνα στη ζούγκλα

Οι Αρχές τούς έθεσαν σε περιορισμό, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού

Περίπου 1.700 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι θέλουν να φθάσουν στις ΗΠΑ, τέθηκαν σε περιορισμό από τις Αρχές σε ζούγκλα στον Παναμά, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊο ανάμεσά τους. Οι μετανάστες στριμώχνονται εν μέσω αφόρητης υγρασίας στη Λα Πενίτα, κοινότητα αυτοχθόνων κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, σε εγκαταστάσεις φτιαγμένες για  την υποδοχή ως και 200 ανθρώπων.

«Οι δεκαεπτά από τους μετανάστες έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ήδη απομακρύνθηκαν από τον καταυλισμό. Παράλληλα, προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την τοποθεσία και να τεθεί σε καραντίνα, αφού είχε έρθει σε επαφή με αστυνομικό της περιοχής που πέθανε εξαιτίας της μόλυνσής του από τον κορονοϊό, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ουάλτερ Κότε, περιφερειακός διευθυντής της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΕΣ), αρμόδιος για την αμερικανική ήπειρο.

Στον Παναμά — όπου τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 επί συνόλου 4.273 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — οι παράτυποι μετανάστες οδηγούνται σε τρεις προσωρινούς καταυλισμούς στα σύνορα, όπου η κυβέρνηση, η UNICEF και ο Ερυθρός Σταυρός τους μοιράζουν νερό, τρόφιμα και τους παρέχουν ιατρικές φροντίδες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, παρά τους κινδύνους, τα σύνορα Κολομβίας - Παναμά έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε διάδρομο της παράτυπης μετανάστευσης, κυρίως ανθρώπων από την Αϊτή, την Κούβα και τη Βενεζουέλα, αλλά κι από πολύ μακρινές χώρες, όπως το Μπανγκλαντές, το Νεπάλ, το Κονγκό ή το Καμερούν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ