ΚΟΣΜΟΣ

Το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι έπληξε ο ισραηλινός στρατός

Ο IDF αναφέρει ότι η επιδρομή έπληξε πολλά βασικά στοιχεία του χώρου

Τεχεράνη, Επιθέσεις
Photo Credits: @X/Twitter: Millet Gazetesi

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε ένα πανεπιστήμιο στην Τεχεράνη. Σύμφωμα με την ανακοίνωση το ίδρυμα λειτουργούσε ως «στρατιωτική εγκατάσταση».

Σύμφωνα με τον στρατό, το πανεπιστήμιο - που περιγράφεται ως «μία από τις κεντρικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις υποδομής του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC)» - φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί υπό πολιτική κάλυψη για έρευνα και ανάπτυξη όπλων, συμπεριλαμβανομένων δραστηριοτήτων που συνδέονται με βαλλιστικούς πυραύλους και άλλες προηγμένες δυνατότητες.

Ο IDF αναφέρει ότι η επιδρομή έπληξε πολλά βασικά στοιχεία του χώρου, συμπεριλαμβανομένων υπόγειων αεροδυναμικών σηράγγων που χρησιμοποιούνται για δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, ενός κέντρου χημείας που λέγεται ότι συμμετέχει στην έρευνα χημικών όπλων και ενός κεντρικού μηχανικού συγκροτήματος που συνδέεται με την ανάπτυξη όπλων.

Ο στρατός έχει βάλει στο στόχαστρο τον χώρο σε προηγούμενες επιθέσεις, λέγοντας ότι η άμεση σχέση του πανεπιστημίου με το IRGC και ο ρόλος του στην προώθηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων το καθιστούν νόμιμο στόχο, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις στόχευαν στη σημαντική υποβάθμιση των δυνατοτήτων παραγωγής και ανάπτυξης όπλων του Ιράν.

 

*φωτογραφία από αρχείο

Πηγή: CNN Greece

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση