Πανικός στο Ρότερνταμ: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς σε Πανεπιστήμιο

Newsroom
Newsroom

Ο δράστης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, πιθανότατα διέφυγε με μοτοσικλέτα

Την Πέμπτη σημειώθηκαν δύο επεισόδια με πυροβολισμούς στο Ρότερνταμ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα. Το ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε κατοικία στο Heiman Dullaertplein, το άλλο σε αίθουσα διδασκαλίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus (Erasmus University Medical Center) λίγο πιο μακριά.

Η είσοδος του Erasmus MC είναι προς το παρόν κλειστή. Οι φοιτητές βγήκαν κλαίγοντας, ενώ οι φοιτητές από το κοντινό Hogeschool δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο. Ένας καθηγητής ενδέχεται να έχει δεχτεί πυροβολισμούς. Λέγεται ότι διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, σύμφωνα με αρκετούς μαθητές.

Πολλαπλές ομάδες σύλληψης έσπευσαν στο Erasmus MC στο Ρότερνταμ. Στην οροφή του κτιρίου βρίσκονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο, επικρατεί πανικός.

Ο δράστης διέφυγε πιθανόν με μοτοσικλέτα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο δράστης είναι ψηλός, έχει μαύρα μαλλιά, είναι γύρω στα 20 και φέρει σακίδιο και ακουστικά, ανέφερε η αστυνομία στο X, πρώην Twitter.

Η αστυνομία ανέφερε νωρίτερα ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο στο Heiman Dullaertplein. Αρκετοί κρότοι φέρεται να ακούστηκαν από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος της περιοχής ασφαλείας. Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, όπως και το αν υπήρχαν άνθρωποι στο κτίριο.

Φωτογραφία via Bas Czerwinski / ANP / AFP

Πηγή: ertnews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ