Πάνω από 1 εκατ. online επιθέσεις με στόχο το gaming

Πρωτόγνωρος ο αριθμός των gamers παγκοσμίως: σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με το gaming

Παγκοσμίως, υπάρχει σήμερα ένας πρωτόγνωρος αριθμός gamers: σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με το gaming. Το μέγεθος της αγοράς του gaming, ειδικά την περίοδο της πανδημίας, έχει βάλει τη βιομηχανία στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι αξιοποιούν το gaming ως όχημα για ψηφιακές επιθέσεις. Και με δεδομένο ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι παίζουν παιχνίδια στις συσκευές εργασίας τους, αυτό θέτει σε κίνδυνο εκτός από τους ίδιους και τους πόρους της εταιρείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αριθμός των διαδικτυακών επιθέσεων, που εκμεταλλεύτηκαν το gaming από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Μάιο του 2021, ξεπέρασε το 1 εκατ. σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως συνέβη και πέρυσι, το πιο δημοφιλές παιχνίδι, που χρησιμοποιήθηκε ως δέλεαρ, είναι το Minecraft, αναφέρει το sepe.gr.

Ωστόσο, όπως διαφαίνεται, στο σύνολο του 2021, το Counter Strike: Global Offensive ξεπερνά σταθερά το Minecraft ως το πιο διάσημο παιχνίδι, που χρησιμοποιείται για δόλωμα. Υπήρξε ακόμα μια σημαντική άνοδος στο Dota ως δέλεαρ το καλοκαίρι του 2020.

Οι πιο συνηθισμένες απειλές, σύμφωνα με την Kaspersky, ήταν τα διάφορα Trojans, ήτοι κακόβουλα αρχεία, που επιτρέπουν στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να κάνουν τα πάντα. Από τη διαγραφή και τον αποκλεισμό δεδομένων έως τη διακοπή της απόδοσης του υπολογιστή, που παρουσιάζονταν ως δωρεάν εκδόσεις, ενημερώσεις ή επεκτάσεις για δημοφιλή παιχνίδια, καθώς και προγράμματα cheat.

Προστασία

“Υπάρχει σήμερα ένας πρωτόγνωρος αριθμός gamers παγκοσμίως - σχεδόν 3 δισεκατομμύρια - και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας ωραίος τρόπος για να χαλαρώσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αναστάτωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουν τις βασικές βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο”, σχολιάζει η Maria Namestnikova, Επικεφαλής της παγκόσμιας ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης στη Ρωσία (GReAT).

 

 

Για να παραμείνετε ασφαλείς από επιθέσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι ειδικοί της Kaspersky προτείνουν:

“- Χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), όπου είναι δυνατόν για την προστασία των gaming λογαριασμών σας.

- Να είστε προσεκτικοί για τυχόν απατεώνες και πειρατικά αντίγραφα βιντεοπαιχνιδιών, καθώς είναι ένα από τα αγαπημένα θέλγητρα, που χρησιμοποιούνται από εγκληματίες στον κυβερνοχώρο.

- Χρησιμοποιήστε μια ισχυρή, αξιόπιστη λύση ασφάλειας, που δεν θα επιβραδύνει τον υπολογιστή σας, ενώ παίζετε.

- Είναι ασφαλέστερο να αγοράζετε παιχνίδια μόνο από επίσημους ιστότοπους και να περιμένετε τις εκπτώσεις (πραγματοποιούνται αρκετά συχνά, οπότε δεν θα περιμένετε για πολύ).

- Προσοχή στις εκστρατείες phishing και στους άγνωστους gamers. Είναι μια καλή επιλογή να ελέγχετε ξανά τον ιστότοπο στον οποίο έχετε μεταβεί μέσω συνδέσμου, που λάβατε μέσω email και την επέκταση ενός αρχείου, που πρόκειται να ανοίξετε.

- Προσπαθήστε να μην κάνετε κλικ σε συνδέσμους προς εξωτερικούς ιστότοπους από το game chat και ελέγξτε προσεκτικά τη διεύθυνση οποιουδήποτε πόρου σας ζητά να εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας: η σελίδα μπορεί να είναι ψεύτικη”.

 

φωτογραφία pixabay

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ