Παρακολουθούσαν ... κριαρομαχία παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων

Παρακολουθούσαν ... κριαρομαχία παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων

Η αστυνομία στην Τυνησία διέλυσε με δακρυγόνα νεαρούς που παρακολουθούσαν κριαρομαχία κατά παράβαση της απαγόρευσης συναθροίσεων λόγω κορονοϊού

Η αστυνομία της Τυνησίας χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει δεκάδες νέους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή κριαρομαχία σήμερα, γιατί παρέβησαν τις διατάξεις για τις συναθροίσεις πλήθους, που ισχύουν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, μεταδίδει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Mosaique FM.

Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις μεγάλες συναθροίσεις και η σημερινή συγκέντρωση 40 νεαρών για να παρακολουθήσουν τις δημοφιλείς μονομαχίες κριαριών στην παραλιακή πόλη Σους, νοτίως της πρωτεύουσας Τύνιδας, έκανε αναγκαία την παρέμβαση της αστυνομίας. Αυτό οδήγησε σε σύγκρουση με τους νεαρούς, αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα. Προσώρας, η αστυνομία δεν έχει προβεί σε σχόλια.

Οι κριαρομαχίες είναι αρκετά δημοφιλείς στη βόρεια Αφρική και τα πιο δυνατά και με τα μεγαλύτερα κέρατα ζώα είναι περιζήτητα.

Μολονότι η Τυνησία μετρά 24 κρούσματα του κορονοϊού έως σήμερα έχει θεσπίσει αυστηρότατα μέτρα για να αναχαιτίσει τον κορωνοϊό, απαγορεύοντας τα ταξίδια στο εξωτερικό, κλείνοντας τα σχολεία, τα τεμένη, τις αγορές, τα μπαρ και περιορίζοντας τη λειτουργία των καφενείων μόνον κατά τις πρωινές ώρες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ