Πειραματική θεραπεία με πλάσμα αίματος ξεκινά η Βουλγαρία

Πειραματική θεραπεία με πλάσμα αίματος ξεκινά η Βουλγαρία

Tο εγχείρημα για τη συλλογή πλάσματος περιλαμβάνει μια πολύ λεπτή και ειδική μέθοδο αφαίρεσης των αντισωμάτων, τα οποία χορηγούνται σε νοσηλευόμενους ασθενείς

Για πρώτη φορά στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για τη θεραπευτική χορήγηση αντισωμάτων από ασθενείς που έχουν ιαθεί σε πάσχοντες από κορωνοϊό.

Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας καταπολέμησης του ιού στη Βουλγαρία, καθηγητής Βέντσισλαβ Μουταφτσίσκι, το εγχείρημα για τη συλλογή πλάσματος περιλαμβάνει μια πολύ λεπτή και ειδική μέθοδο αφαίρεσης των αντισωμάτων, τα οποία χορηγούνται σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Ο κ. Μουταφτσίσκι τόνισε ότι την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία έγινε λήψη πλάσματος από ασθενείς που έχουν ιαθεί και έχουν αναπτύξει αντισώματα και πραγματοποιήθηκε έγχυση σε ασθενή που νοσεί από κορονοϊό. Σήμερα το πρωί, ο ασθενής στον οποίο χορηγήθηκαν τα αντισώματα ήταν σε καλή κατάσταση, είπε ο κ. Μουταφτσίσκι, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR).

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν 51 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1488. Τριάντα οκτώ άτομα νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός των ασθενών που έχει αναρρώσει ανήλθε σε 266 και των θυμάτων σε 65.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ