Πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του, γάτος βρέθηκε σε πλωτή εξέδρα πετρελαίου

Ο γάτος, που διασώθηκε στις 22 Απριλίου, εντοπίστηκε σε ένα εμπορευματοκιβώτιο στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.

Ένας γάτος βρήκε την ιδιοκτήτριά του πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του, στο τέλος μιας περιήγησης που τον οδήγησε σε μια σκωτσέζικη πλωτή εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου, απ’ όπου τον απομάκρυναν με ελικόπτερο, έγινε γνωστό από μια φιλοζωική εταιρεία.

«Σώσαμε με επιτυχία έναν γάτο που βρέθηκε σε μια πετρελαϊκή πλωτή εξέδρα, σε ένα κοντέινερ, το οποίο προερχόταν από το Πίτερχεντ», στην ανατολική Σκωτία, ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου η οργάνωση SCPA.

Ο γάτος, που διασώθηκε στις 22 Απριλίου, εντοπίστηκε σε ένα εμπορευματοκιβώτιο στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.

«Δεν γνωρίζουμε πως ο γάτος βρέθηκε εκεί κάτω, όμως πήγαμε στο ελικοδρόμιο σήμερα το πρωί για να τον παραλάβουμε», εξήγησε η Έιμι Φίντλεϊ, μέλος της SPCA.

Τα τελευταία χρόνια, ο γάτος σύχναζε στη φυλακή του Πίτερχεντ, όπου το προσωπικό τον τάιζε και τον είχε ονομάσει «Τζο ο Μονόφθαλμος». Όμως, όταν είδαν την ηλεκτρονική ταυτότητα που έφερε, η φιλοζωική εταιρεία ανακάλυψε ότι το πραγματικό όνομά του ήταν «Ντέξτερ» και ότι είχε χαθεί πριν από 5 χρόνια.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που τον φρόντισαν το διάστημα που είχε εξαφανιστεί, όμως είμαστε περισσότερο χαρούμενοι που μπορέσαμε να τον επιστρέψουμε στην αρχική ιδιοκτήτριά του, χάρη στο τσιπάκι του», εξήγησε η οργάνωση.


Φωτογραφία αρχείου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ