Περιορίζει ρο διάβασμα των μαθημάτων στο σπίτι η Πολωνία

Newsroom
Newsroom

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με το μέτρο, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι η εφαρμογή του έγινε βιαστικά

Όρια στα μαθήματα  που πρέπει να διαβάσουν στο σπίτι οι μαθητές έθεσε η πολωνική κυβέρνηση σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δάσκαλοι και καθηγητές δεν είναι πλέον υποχρεωμένοι να δίνουν ασκήσεις για το σπίτι τουλάχιστον στις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

Για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας το καθεστώς γίνεται προαιρετικό.

Όπως είναι λογικό τα παιδιά υποδέχθηκαν με χαρά και ενθουσιασμό τις εξελίξεις.

«Χαίρομαι διότι δεν μου αρέσουν και πολύ τα μαθήματα στο σπίτι και πραγματικά δεν είχαν και πολύ λογική. Διότι οι περισσότεροι τα αντέγραφαν το πρωί στο σχολείο από κάποιους που τα είχαν κάνει σπίτι τους. Ή έβρισκαν λύσεις στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό και δεν είχε νόημα», λέει η Όλα Κόζακ, μαθήτρια

Οι εκπαιδευτικοί πάντως δεν θεωρούν ότι θα έπρεπε να συμβεί με τόση μεγάλη ταχύτητα.

«Οι δάσκαλοι θεωρούν ότι γίνεται πολύ γρήγορα, πολύ βιαστικά. Υπήρξε λίγος χρόνος για μικρές διαβουλεύσεις. Θα έπρεπε να γίνει, αλλά να γίνει μία διαβούλευση με τους καθηγητές πρώτα», λέει ο Σλάβομιρ Μπρόνιαρζ, πρόεδρος της ομοσπονδίας δασκάλων.

Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Πολωνία ταλαιπωρείται από αλλαγές σχεδόν κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση με αποτέλεσμα παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται σε μία διαρκή σύγχυση.

Πηγή: gr.euronews.com

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ