Περιστέρι εξαφανίστηκε στη Βρετανία και βρέθηκε στην Αλαμπάμα!

Newsroom
Newsroom

Η απίστευτη περιπέτεια του "Μπομπ" που άγνωστο πώς κατάφερε να διασχίσει τον Ατλαντικό

Ένα απίστευτο ταξίδι έκανε περιστέρι από το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο κατάφερε να βρεθεί χιλιάδες μίλια μακριά από το σπίτι του, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, και στη συνέχεια κατάφερε να επιστρέψει.

Το περιστέρι με το όνομα Μπομπ, βρέθηκε στην Αλαμπάμα, αφού με κάποιο τρόπο διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ ξεκίνησε από το Γκέρνσεϊ στα νησιά της Μάγχης.

Το προσωπικό σε καταφύγιο ζώων της Αλαμπάμα τον αναγνώρισε από το δαχτυλίδι στο πόδι του και μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του, Άλαν Τοντ, από το Gateshead, ο οποίος πέταξε με τζετ στις ΗΠΑ για να τον φέρει πίσω, σύμφωνα με το BBC.

Ο κ. Τοντ ευχαρίστησε τον "μικρό στρατό ανθρώπων" που συμμετείχε στην ασφαλή επιστροφή του Μπομπ.

"Όλοι έκαναν τα πάντα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα χρειαζόταν τόση πολλή δουλειά για να τον φέρω πίσω. Ήταν αγχωτικό, αλλά άξιζε τον κόπο" είπε.

"Συνήθως όταν χάνεται ένα περιστέρι δεν το ξαναβλέπεις, καθώς τα αρπακτικά πουλιά συχνά τα σκοτώνουν, οπότε χαίρομαι που το πήρα πίσω. Έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου" συνέχισε.

Ο κ. Τοντ, ο οποίος φροντίζει 120 περιστέρια, πιστεύει ότι ο τετράχρονος Μπομπ μπορεί να προσγειώθηκε σε ένα πλοίο αφού βρέθηκε σε καταιγίδα.

Τον φρόντιζε το προσωπικό του καταφυγίου ζώων, με το οποίο είχε επικοινωνήσει ένας ηλικιωμένος κάτοικος που βρήκε το πουλί στο σπίτι του.

Πηγή: news247.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ