Πέθανε λόγω υποσιτισμού γυναίκα από τη Γάζα που είχε μεταφερθεί στην Ιταλία
Το Ισραήλ αρνείται ότι υπάρχει λιμός στη Γάζα και κατηγορεί τις υπηρεσίες του ΟΗΕ ότι δεν παραλαμβάνουν και δεν παραδίδουν τη βοήθεια
Μια γυναίκα από τη Γάζα, η οποία είχε μεταφερθεί στην Ιταλία για θεραπεία σε κατάσταση σοβαρής ασιτίας, πέθανε στο νοσοκομείο.
Η 20χρονη Μαράχ Αμπού Ζουχρί πέταξε στην Πίζα με τη μητέρα της με νυχτερινή πτήση την Τετάρτη, στο πλαίσιο προγράμματος που είχε οργανώσει η ιταλική κυβέρνηση.
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πίζας ανακοίνωσε ότι υπέστη καρδιακή ανακοπή και πέθανε την Παρασκευή, λιγότερο από 48 ώρες μετά την άφιξή της.
Το νοσοκομείο ανέφερε ότι είχε υποστεί σοβαρή απώλεια βάρους και μυϊκής μάζας, ενώ ιταλικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι υπέφερε από σοβαρή υποσιτισμό.
Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για εκτεταμένο υποσιτισμό στη Γάζα, με εμπειρογνώμονες που υποστηρίζονται από τον οργανισμό να προειδοποιούν ότι το «χειρότερο σενάριο» της πείνας εκτυλίσσεται στη Γάζα.
Το Ισραήλ αρνείται ότι υπάρχει λιμός στη Γάζα και κατηγορεί τις υπηρεσίες του ΟΗΕ ότι δεν παραλαμβάνουν τη βοήθεια στα σύνορα και δεν την παραδίδουν.
Περισσότερα από 180 παιδιά και ενήλικες έχουν μεταφερθεί στην Ιταλία από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ με τη Γάζα.
- Ζελένσκι: "Η άρνηση της Μόσχας για κατάπαυση του πυρός περιπλέκει την κατάσταση"
- Πάνω από 280 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες σε Ινδία και Πακιστάν
- Σοκ: 76χρονος σκοτώθηκε όταν προσπαθούσε να συναντήσει ΑΙ Chatbot της Meta
