"Πολεμικοί" τόνοι από τον τουρκικό Τύπο - Βλέπει "πανικό" Ελλάδας

"Πολεμικοί" τόνοι από τον τουρκικό Τύπο - Βλέπει "πανικό" Ελλάδας

Σε "πολεμικούς" τόνους με έντονες τάσεις εθνικιστικής έξαρσης κινούνται οι τίτλοι των τουρκικών εφημερίδων και ιστοτόπων, όσον αφορά τις έρευνες του Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η HURRIYET γράφει "Ξύπνησαν με το Ορούτς Ρέις".

Όπως αναφέρεται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, "η Ελλάδα η οποία αδιαφόρησε για τις κινήσεις καλής θέλησης της Τουρκίας και συμφώνησε με την Αίγυπτο, τώρα πανικοβλήθηκε όταν ξαφνικά είδε το Ορούτς Ρέις στα ανοιχτά της Κύπρου. Η Μέρκελ είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες ως ένδειξη καλής θέλησης και η Τουρκία είχε σταματήσει. Όμως η Ελλάδα και η Αίγυπτος ξεχείλισαν το ποτήρι και η Άγκυρα πάτησε το κουμπί.

Αντίστοιχα η ΥΕΝΙ SAFAK γράφει "Προκάλεσε πανικό η εξάμηνη πορεία του Ορούτς Ρέις".

"Δεν υποχωρούμε στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Ορούτς Ρέις ξεκίνησε πορεία 6 μηνών. Το Ορούτς Ρέις θα πάει νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου, νότια της Κρήτης και ο τελικός του στόχος θα είναι τα σύνορα του μνημονίου Τουρκίας Λιβύης".

Η CUMHURIYET γράφει "Η επίθεση της Ανατολικής Μεσογείου"

Η εφημερίδα κάνει λόγο για ιστορικής σημασίας βήμα στην 100η επέτειο της συνθήκης των Σεβρών. "Το Ορούτς Ρέις στο μέτωπο, η Ελλάδα σε πανικό.

Τέλος, η SABAH γράφει "Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν στις θάλασσες μας".

Η εφημερίδα εύχεται "καλή τύχη" στο Ορούτς Ρέις, λέγοντας ότι προκάλεσε πανικό στους Έλληνες και στους Ελληνοκύπριους".Πηγή: skai.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ