Πόλεμος στη Γάζα: Τερματίστηκε η εκεχειρία - Νέο μπαράζ επιθέσεων

Newsroom
Newsroom

Περισσότερους από 170 νεκρούς στη Γάζα ανέφερε η Χαμάς μετά την λήξη της ανακωχής - Τον θάνατο πέντε ομήρων επιβεβαίωσαν οι IDF

Η λήξη της εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή επανέφερε τις ισραηλινές επιχειρήσεις τόσο κατά της Χαμάς όσο και κατά της Χεζμπολά που για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον του Ισραήλ. 

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν, σύμφωνα με την Χεζμπολά, δύο αμάχους στον νότιο Λίβανο, ενώ η Χαμάς ανακοίνωσε ότι μόνο από την λήξη της εκεχειρίας και μετά η Γάζα μετρά πάνω από 170 νεκρούς. Για την Ουάσινγκτον η ανακωχή τερματίστηκε με ευθύνη της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Αναχωρώντας από το Ντουμπάι και την σύνοδο COP28, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επεσήμανε ότι «προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να συνεχίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων από τα χέρια της Χαμάς. Κοιτάζουμε πώς μπορούμε να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους ανθρώπους στη Γάζα και συζητούμε πώς θα προχωρήσουν οι προσπάθειες του Ισραήλ να διασφαλίσει ότι η Χαμάς δεν θα έχει ποτέ ξανά την ικανότητα να κάνει ό,τι έκανε στις 7 Οκτωβρίου». 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ