Πόλεμος στην Ουκρανία: Συντριβή UAV στην περιφέρεια Καλούγκα της Ρωσίας

Newsroom
Newsroom

Εκτροχιασμός άδειου εμπορευματικού συρμού στην περιφέρεια Μπιέλγκοροντ

Τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο χωριό Στρελκόβκα, στην περιφέρεια Καλούγκα της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Βλαντίσλαφ Σάψα, μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Κατά τις «πρώτες πληροφορίες», δεν υπήρξαν «θύματα», ανέφερε.

Η περιφέρεια Καλούγκα γειτονεύει προς βορρά με αυτήν της Μόσχας.

Στο μεταξύ άδειος εμπορευματικός συρμός εκτροχιάστηκε στη νότια περιφέρεια Μπιέλγκοροντ, που γειτονεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης Βιάτσελαβ Γκλάντκοφ, προσθέτοντας πως η αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή.

Και σε αυτή την περίπτωση, «με βάση τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν θύματα», σύμφωνα με τον κ. Γκλάντκοφ. Ο εκτροχιασμός έγινε κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Αλεξέεφσκι.

Οι εκρήξεις και οι επιθέσεις σε αυτή την τελευταία περιφέρεια της Ρωσίας είναι καθημερινές το τελευταίο διάστημα, με τις αρχές να κατηγορούν είτε τον ουκρανικό στρατό, είτε δολιοφθορείς προσκείμενους στο Κίεβο.

Οι ουκρανικές αρχές δεν αναλαμβάνουν σχεδόν ποτέ την ευθύνη για επιθέσεις στη Ρωσία ή τομείς της Ουκρανίας που έχουν κυριεύσει τα ρωσικά στρατεύματα, που εισέβαλαν στο έδαφός τους τον Φεβρουάριο του 2022.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ