Πορτογαλία: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται νοσηλεία

Πορτογαλία: Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται νοσηλεία

Τί αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Πορτογαλίας.

Περίπου 80 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκε να εισαχθούν στα νοσοκομεία την Κυριακή στην Πορτογαλία, αυξάνοντας το σύνολο των ανθρώπων που νοσηλεύονται στους 1.813, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από την 3η Μαρτίου 2021, αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Υγείας της Πορτογαλίας.

Εξάλλου ακόμη πέντε ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν εισαγωγή σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) της Πορτογαλίας, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση στους 168, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τη 12η Αυγούστου.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 32.271 κρούσματα του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν 33 θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού έφθασε έτσι τους 19.303 νεκρούς επί συνόλου 1.884.974 μολύνσεων στο κράτος της Ιβηρικής από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τη ΓΔΥ, έχουν χορηγηθεί 20 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19, με τον αριθμό των πορτογάλων πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως να ξεπερνά τα 8,8 εκατ., ή το 90% του πληθυσμού.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ