Μπλε Φεγγάρι: Πώς μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνο τον τυφώνα Idalia στη Φλόριντα

Newsroom
Newsroom

Ενώ η πανεσέληνος θα δημιουργήσει ένα θεαματικό σκηνικό από τις οπτικές όλου του κόσμου, η εντεινόμενη βαρυτική του έλξη κάνει τις παλίρροιες υψηλότερες και περισσότερες

Το φετινό καλοκαίρι αποχαιρετά τον Αύγουστο με το πιο φωτεινό «Μπλε Φεγγάρι» του χρόνου. Το αστρονομικό φαινόμενο θα είναι η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος εδώ και πολύ καιρό, την οποία περιμένουν με ανυπομονησία χιλιάδες πολίτες.

Παρόλα αυτά, ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να έχει επικίνδυνες επιπτώσεις εδώ στη Γη και συγκεκριμένα να αυξήσει τις παλλίροιες, ακριβώς όπως γίνεται όπως με τον τυφώνα Idalia στη δυτική ακτή της Φλόριντα.

Πώς η Μπλε Πανσέληνος μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνο τον τυφώνα Idalia στη Φλόριντα

«Θα έλεγα ότι το timing αυτή τη στιγμή είναι πολύ κακό», είπε ο Brian Haines, ο μετεωρολόγος που είναι υπεύθυνος στο γραφείο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Το φεγγάρι θα είναι πιο κοντά στη Γη στις 21:35 μ.μ. ET απόψε - την ίδια σιγμή που ο τυφώνας Idalia αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα.

Ενώ το μπλε φεγγάρι θα δημιουργήσει ένα θεαματικό σκηνικό από τις οπτικές όλου του κόσμου, η εντεινόμενη βαρυτική του έλξη κάνει τις παλίρροιες υψηλότερες και τις αυξάνει. Όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο, αυτό και ο ήλιος έλκονται προς την ίδια κατεύθυνση, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παλίρροιας πάνω από τα κανονικά όρια, σύμφωνα με τον Kerry Emanuel.

Λέγεται ότι οι παλιρροϊκές πλημμύρες αναμένεται να συμβούν όχι μόνο στη Φλόριντα, αλλά σε πολιτείες της Αμερικής όπως ηΤζόρτζια και η Νότια Καρολίνα.

 

Πώς η Μπλε Πανσέληνος μπορεί να κάνει πιο επικίνδυνο τον τυφώνα Idalia στη Φλόριντα

Πηγή: dailymail.co.uk - Φωτογραφία από Robert Karkowski από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ